Η ομάδα Dacia Sandriders πέτυχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, σημειώνοντας το 1-2 στο Rallye du Maroc, μετά από 5 ημέρες έντονου ανταγωνισμού και 2500 χιλιόμετρα κακοτράχαλων δρόμων. Η συμμετοχή, που αποδείχθηκε, σε μεγάλο βαθμό, μια καλή δοκιμασία για τη νέα ομάδα και τα Dacia Sandriders με τα βιώσιμα καύσιμα, ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και νίκη σε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIA.

Μεγαλύτερη σημασία, ωστόσο, είχε το γεγονός ότι το Ράλι του Μαρόκου, αποτέλεσε μία ιδανική προετοιμασία για το Dakar του Ιανουαρίου, τον πιο δύσκολο αγώνα στο παγκόσμιο καλεντάρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που αποτελεί και την επόμενη πρόκληση για την ομάδα των Dacia Sandriders. Το προβάδισμα πήραν από την αρχή, κερδίζοντας την πρώτη ειδική της Δευτέρας.

Ο Νάσερ Αλ Ατίγια και ο Έντουαρντ Μπουλανζέ ξεχώρισαν εξασφαλίζοντας στη συνέχεια τη νίκη και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Οδηγών Rally-Raid της FIA για το 2024, βάσει των αποτελεσμάτων με διαφορετικές ομάδες, νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Ο Αλ Ατίγια από το Κατάρ, έχει πλέον κατακτήσει 3 παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ η 1η θέση στο Ράλι Μαρόκου, ήταν η έβδομη συνολικά νίκη του στο συγκεκριμένο αγώνα.

Έχοντας κερδίσει τη μεγαλύτερη ειδική της Τετάρτης, μήκους 325 χιλιομέτρων από τη Ζαγκόρα στη Μενγκούμπ, ο Σεμπαστιέν Λεμπ και ο Φαμπιάν Λερκίν ολοκλήρωσαν την Παρασκευή τον αγώνα του Μαρόκου, κερδίζοντας και την 5η ειδική και χαρίζοντας μία θριαμβευτική Παρασκευή στην ομάδα των Dacia Sandriders. Έχοντας ξεκινήσει από την 4η θέση την τελευταία μέρα, η επίθεση του Λεμπ τον έφερε δεύτερο στη γενική κατάταξη, με την ομάδα των Dacia Sandriders να σημειώνει τελικά το εμφατικό 1-2.

Οι εργασίες που θα φέρουν την ομάδα πανέτοιμη για το Ντακάρ του 2025, που θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία, από τις 3 – 17 Ιανουαρίου, μόλις ξεκίνησαν. Μεσολαβεί ένας μήνας εντατικής προετοιμασίας πριν η ομάδα των Dacia Sandriders αναχωρήσει, στο τέλος του χρόνου, για τη Μέση Ανατολή, για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη αγωνιστική πρόκληση μέχρι σήμερα.

Πηγή: Sport24.gr