Εκδήλωση-στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η συνεισφορά των ΦοΔΣΑ στην επίτευξη των στόχων της κυκλικής οικονομίας και ο ρόλος της ΡΑΑΕΥ» θα πραγματοποιήσει ο Κλάδος Αποβλήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) και ώρα 10:00 με 11:30 πμ.

Κύριοι άξονες της συζήτησης θα είναι η ολιστική προσέγγιση στη Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων, η πορεία διαχείρισης των αποβλήτων στη χώρα μας και η μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία, ο ρόλος του Δικτύου Φο.Δ.Σ.Α. στην ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ο ρόλος του ΕΟΑΝ στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων, οι στόχοι της ανακύκλωσης και η μείωση των αποβλήτων με όφελος για τον πολίτη.

Στο στρογγυλό τραπέζι θα συμμετάσχουν ο Αντιπρόεδρος ΡΑΑΕΥ, επικεφαλής του Κλάδου Αποβλήτων και Καθηγητής ΕΜΠ, Κάτοχος Έδρας UNESCO – Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Γεν. Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος, ο Πρόεδρος Δικτύου ΦοΔΣΑ και Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΑΝ, Σοφία-Αλεξάνδρα Τόγια.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της ΡΑΑΕΥ, Αναπλ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η Εκδήλωση-στρογγυλό τραπέζι της ΡΑΑΕΥ εντάσσεται στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Πράσινη Καινοτομία και την Κυκλική Οικονομία (20-23 Οκτωβρίου 2024) που διοργανώνεται στην Αθήνα από την Έδρα UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και την Κυκλική Οικονομία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (πληροφορίες: https://griceconf.eu/)

Συντονιστής της συζήτησης στο στρογγυλό τραπέζι θα είναι ο δημοσιογράφος Ηλίας Παλιαλέξης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.