Πάνω από 111.000 συνεντεύξεις στις Ημέρες Καριέρας του kariera.gr στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το event-θεσμός του kariera.gr, οι Ημέρες Καριέρας Αθήνας, οι οποίες φέτος γιόρτασαν την 25η επέτειό τους. Συνολικά, 137 περίπτερα Εργοδοτών και 18 ομιλίες προσέλκυσαν χιλιάδες υποψηφίους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων το σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του διήμερου event, πάνω από 7.400 υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά εκπροσώπους από 137 κορυφαίες εταιρείες διαφόρων κλάδων και να πραγματοποιήσουν περισσότερες από 111.000 συνεντεύξεις εργασίας σε τρεις Αίθουσες Συνεντεύξεων και στο Hall Top Εργοδοτών. Επιπλέον, οι υποψήφιοι ήρθαν σε επαφή με τους recruiters του kariera.gr για συμβουλευτική καριέρας αλλά και για ν’ ανακαλύψουν νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες απασχόλησης.

Στο Αμφιθέατρο Γνώσης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 18 ενδιαφέρουσες ομιλίες, με συνολική διάρκεια 14 ωρών, από 51 ομιλητές. Οι θεματικές κάλυψαν ένα ποικίλο φάσμα περιεχομένου, όπως συμβουλές εύρεσης εργασίας, αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τις τάσεις της αγοράς και τις επιθυμίες των νέων, επιχειρηματικότητα, τεχνητή νοημοσύνη και παραγωγικότητα, περιζήτητες δεξιότητες, αυτοηγεσία και πολλά άλλα.

Φέτος, με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων των Ημερών Καριέρας, στελέχη εταιρειών, ομιλητές και υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους από την εκδήλωση, σε ειδικά διαμορφωμένο press area του kariera.gr, κατά τη διάρκεια του διήμερου event. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους υποψήφιους, οι οποίοι περιέγραψαν την εμπειρία τους, αναφέροντας πόσες συνεντεύξεις πραγματοποίησαν, κατά πόσο έμειναν ικανοποιημένοι από αυτές και αν βρήκαν τον εργοδότη που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω κάποιες από τις δηλώσεις των στελεχών του kariera.gr, των δημοσιογράφων που μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και υποψηφίων που μοιράστηκαν την εμπειρία τους από τη διαδικασία εύρεσης εργασίας.

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι στιγμές διασκέδασης, με στελέχη και υποψήφιους να φωτογραφίζονται στο ειδικά διαμορφωμένο photobooth, που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Η χαλαρή αυτή δραστηριότητα προσέφερε μια ευχάριστη ανάπαυλα από το επίσημο πρόγραμμα, δημιουργώντας μια πιο φιλική και χαρούμενη ατμόσφαιρα για όλους τους συμμετέχοντες.

To photobooth για τα 25 χρόνια Ημέρες Καριέρας

Ο Founder/Chairman του Kariera Group, Θεόφιλος Βασιλειάδης δήλωσε:

«Καθώς γιορτάζουμε τα 25 χρόνια Ημερών Καριέρας, νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη των εργοδοτών και των εκατοντάδων χιλιάδων υποψήφιων εργαζομένων που έχουν εξελιχθεί μαζί μας. Ανυπομονούμε για πολλά ακόμα χρόνια ουσιαστικών συνδέσεων και επαγγελματικής ανάπτυξης στην Ελλάδα».

Φέτος, Platinum Χορηγός των Ημερών Καριέρας Αθήνας 2024 ήταν η ΔEΗ, η κορυφαία εταιρεία ενέργειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δραστηριότητες στην παραγωγή, διανομή και πώληση προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών ενέργειας στην Ελλάδα, την Ρουμανία και την Βόρειο Μακεδονία. Με πάνω από 70 χρόνια παρουσίας, η ΔEΗ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μία συνεχή πορεία «πράσινου» μετασχηματισμού προς ένα βιώσιμο μέλλον για όλους και στοχεύει σε μία νέα ολιστική εμπειρία για τους πελάτες, αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για μια νέα ψηφιακή εμπειρία σε όλα τα επίπεδα. Η εταιρεία επενδύει συνεχώς σε καινοτόμα έργα και ανθρώπινο δυναμικό, ενισχύοντας τις υποδομές και το θετικό περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, στην ψηφιακή εποχή του νέου εξηλεκτρισμού. Σύμφωνα με την Αλίνα Παπαγεωργίου, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης Ομίλου ΔEΗ, “Με τη συμμετοχή μας ως Platinum Sponsor στις Ημέρες Καριέρας 2024, είχαμε μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε νέα ταλέντα που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα, να εξερευνήσουν νέες ευκαιρίες και να γνωρίσουν την ομάδα μας. Η ενέργεια και ο ενθουσιασμός τους μας εμπνέει και χαιρόμαστε πολύ που μοιραστήκαμε το κοινό μας όραμα στον Όμιλο ΔEΗ για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.”

Οι υποψήφιοι καταφθάνουν στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να αναζητήσουν τον επόμενο Εργοδότη τους
Νίκη Κεραμέως:

«Στόχος μας να λαμβάνουμε τα ερεθίσματα της αγοράς και την πολύτιμη ανατροφοδότηση εργαζομένων και επιχειρήσεων».

Στο πλαίσιο των 25 χρόνων Ημερών Καριέρας πραγματοποιήθηκε κλειστό γεύμα εργασίας με καλεσμένη την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως και επιλεγμένους εργοδότες και συνεργάτες του kariera.gr. Η Υπουργός δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση να συμμετάσχω στη σημερινή συνάντηση εργασίας του kariera.gr με εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων της χώρας. Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να λαμβάνουμε τα ερεθίσματα της αγοράς και την πολύτιμη ανατροφοδότηση εργαζομένων και επιχειρήσεων, για να βελτιώνουμε διαρκώς την εργασιακή καθημερινότητα και να θωρακίζουμε εργαζομένους, επιχειρήσεις και υγιή επιχειρηματικότητα. Βασική προτεραιότητά μας είναι η περαιτέρω τόνωση της απασχόλησης, μέσω στοχευμένων ενεργειών που αφορούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, στις οποίες έχουμε εντοπίσει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης: Στις γυναίκες, τους νέους, τα άτομα με αναπηρία και τους συνταξιούχους. Η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό δεκαπενταετίας, παραμένοντας για τρίτο συνεχή μήνα κάτω από το 10%. Δεν εφησυχάζουμε, καθώς έχουμε πλέον εισέλθει στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας και απαιτείται να καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να μειώσουμε περαιτέρω τα ποσοστά της. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για να επιτύχουμε το φιλόδοξο σχέδιό μας σε στενή συνεργασία με εκπροσώπους εργαζομένων, εργοδοτών, κοινωνικούς εταίρους.»

<imgsrc=”” alt=”” width=”4598″ height=”3060″/>

Η CEO του Kariera Group, Μαντώ Πατσαούρα, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ο Founder/Chairman του Kariera Group, Θεόφιλος Βασιλειάδης και ο Managing Director του kariera.gr, Γιώργος Λαμπούσης.

Η CEO του Kariera Group, Μαντώ Πατσαούρα, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των Ημερών Καριέρας:

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το kariera.gr, που οδεύοντας στην 3η του δεκαετία, προσπαθεί καθημερινά και με συνέπεια, να συνεισφέρει ενεργά στη διαμόρφωση ενός πιο δυναμικού και υγιούς οικοσυστήματος για την αγορά εργασίας. Με ιδιαίτερη χαρά διοργανώσαμε και φέτος μια ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νίκη Κεραμέως, και Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού μεγάλων εργοδοτών της χώρας. Η φετινή συνάντηση αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μαζί, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε πρωτοβουλίες που θα προωθήσουν ουσιαστικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες τόσο στους εργαζόμενους όσο και στις επιχειρήσεις. Οι συνέργειες αυτές είναι κρίσιμες για την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα μας και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.»