Περιφερειακή σύσκεψη των συλλόγων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση της απεργίας της 23ης Οκτωβρίου.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί απεργούν στις 23 Οκτωβρίου διεκδικώντας αύξηση του μισθού των νεοδιόριστων, ξεπάγωμα μισθών, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Μαρίνης ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο ο μισθός των νεοδιόριστων να είναι στα 776 ευρώ, ενώ μίλησε για παραιτήσεις πάνω από χιλίων αναπληρωτών μόνο την περσινή χρονιά, εξαιτίας της εργασιακής επισφάλειας και αναξιοπρέπειας.

Στα αιτήματα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης περιλαμβάνονται επίσης, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο με λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, χρηματοδότηση σχολείων, ασφαλή σχολεία (το 55% των σχολείων στη Λάρισα είναι χτισμένα πριν το 1955 και το νέο αντισεισμικό κανονισμό).

Τέλος, κατήγγειλε την «επαίσχυντη πράξη υπουργείου», όπως τη χαρακτήρισε, να παραπέμψει σε πειθαρχικό δασκάλους, επειδή συμμετέχουν σε συλλογικές αποφάσεις απέναντι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσα από την αξιολόγηση.

Πηγή: ertnews.gr