Α. Λοβέρδος: Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός ότι ένα κομμάτι της ακρίβειας εισάγεται από τις πολυεθνικές (audio)

«Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός να λέει ότι ένα κομμάτι της ακρίβειας εισάγεται από τις πολυεθνικές» σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος Δημοκράτες, Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή,

Πράγματι, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, την απώλεια που έχουν οι πολυεθνικές από εκεί που πουλούν σε τρίτο κόσμο χαμηλά, την εξισορροπούν και την αντισταθμίζουν με τις ακριβότερες τιμές στην Ευρώπη. «Άρα, η επιστολή στην φον ντερ Λάιεν, παρότι έγινε σε δημαγωγική περίοδο ύποπτη, προεκλογική, είναι σωστή όμως. Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός θα ανοίξει μέτωπο και κατά του εαυτού του; Ο ίδιος έχει αβαντάρει τα σουπερμάρκετ, εφτά εταιρείες είναι πολύ μεγάλες σουπερμάρκετ, η αβάντα που τους έχει κάνει είναι απίστευτη. Δεν χτύπησε, δεν ήθελε να χτυπήσει, φοβήθηκε να χτυπήσει την ακρίβεια και την άφησε ανεξέλεγκτη. Οι έλεγχοι τώρα, είναι για πλάκα, με 72 ελεγκτές. Η αγορά είναι προβληματική και στις μικρές γωνιές, όχι μόνο στα σουπερμάρκετ» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των Δημοκρατών.

Ο κ Μητσοτάκης γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Λοβέρδος. Ωστόσο, σημείωσε δεν τα αντιμετωπίζει και κατά τον ίδιο, υπάρχουν δύο εξηγήσεις και οι δύο πολιτικές.

«Η πρώτη είναι, δεν τα αντιμετωπίζει γιατί δεν θέλει να το αντιμετωπίσει, όπως έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των εναρμονισμένων πρακτικών, των καρτέλ. Το δεύτερο είναι γιατί το πρότυπο λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου που έχει κάνει, να τα παίρνει όλα πάνω του και να έχει επί της ουσίας, στην πράξη στο στίβο της πολιτικής, δυο, τρεις υπουργούς το πολύ που δουλεύουν και όλα τα άλλα τα κάνει αυτός. Ε, δεν γίνεται να το αντιμετωπίσει. Δε γίνεται. (…) Τα βάζει κάτω από το χαλί και επειδή συγκρινόμενος με τους αρχηγούς της υπόλοιπης αντιπολίτευσης είναι η μέρα με τη νύχτα, κατά τη γνώμη του λαού που δημοσιοποιείται και του δίνει 40, 35, 37% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό, στον Κασσελάκη δίνει 12 και στον Ανδρουλάκη 4. Άρα αυτοί οι δύο δεν θα γίνουν πρωθυπουργοί ποτέ. Άρα δεν έχει εναλλακτική, δεν φοβάται κανέναν και συνεπώς, ακρίβεια υπάρχει, αυτός κερδίζει» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Μιλώντας για τους Δημοκράτες, επισήμανε πως επιδιώκει είναι η θρυαλλίδα για το χώρο της αντιπολίτευσης. «Η δύναμη που θα μας δώσει ο πολίτης, θα μας καταστήσει θρυαλλίδα, γιατί η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αποκλείοντας εκείνους που αρθρώνουν τοξικό λόγο, διχαστικό, επιστροφή στο 2012 και ο κύριος Κασσελάκης γλιστράει σε αυτό, δυστυχώς περιμέναμε να είναι αλλιώτικος, αλλά η γλώσσα του στάζει φαρμάκι. Όλοι οι υπόλοιποι αλλά και δυνάμεις της δεξιάς βρίσκονται μέσα στην οπτική γωνία του δικού μας προσκλητηρίου».

«Κοιτώ προς το κέντρο αποκλειστικά. Ούτε κεντροαριστερά, αλλά ούτε και κεντροδεξιά. Και επειδή είμαστε μισοί μισοί Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στους Δημοκράτες, το προσκλητήριο μας θα αφορά όλες τις δυνάμεις του κέντρου και τις πολιτικές προσωπικότητες αλλά και δυνάμεις από τη Δεξιά, δυνάμεις από τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίες θα εκφραστούν από εμάς και τώρα έρχονται σε εμάς. Αυτή είναι μία είδηση αλλά επειδή δεν μπορώ να πω ονόματα, δεν μου επιτρέπεται να πω ονόματα, δεν έχει και καμία μεγάλη αξία, αλλά είναι αλήθεια, σας διαβεβαιώνω ότι μας στηρίζουν πολιτικά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία θα εκδηλωθούν μετά τις εκλογές. Θα έρθουν μαζί μας και στο ψηφοδέλτιο μας, στα εθνικά μας ψηφοδέλτια» προσέθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Καταλήγοντας, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα περάσει το 3% το εκλογικό αποτέλεσμα για τους Δημοκράτες και με πάρα πολύ μεγάλη δυναμική ως το έκτο κόμμα του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

«Και γι’ αυτή την αντιπολίτευση που δεν μπορεί να καταφέρει τίποτε κατά τη γνώμη του λαού, εμείς θα είμαστε μια αντιπολίτευση που θα είναι μια χρήσιμη εναλλακτική γιατί δεν θα κάνει αποσταθεροποιητικό αγώνα εναντίον του κυρίου Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.