ΑΑΔΕ: Έναρξη λειτουργίας του ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης την Τρίτη 25 Ιουνίου

Σε λειτουργία τίθεται από την Τρίτη 25/6 το νέο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Θεσσαλονίκης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στο οποίο μεταφέρονται σταδιακά οι αρμοδιότητες των Τμημάτων Εσόδων και Δικαστικού & Νομικής Υποστήριξης των ΔΟΥ του νομού Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, από 25/6 μεταφέρονται στο ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης οι παραπάνω αρμοδιότητες από τις ΔΟΥ Αμπελοκήπων, Λαγκαδά και Ιωνίας.
Από την Παρασκευή 21/6, στις 14:30, οι τρεις ΔΟΥ παύουν να είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή “τα Αιτήματά μου” για υποθέσεις Εσόδων και Δικαστικού και οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται:
• ψηφιακά, από το ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης, στην εφαρμογή “τα Αιτήματά μου” και στην εφαρμογή “τα Ραντεβού μου”, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp
• τηλεφωνικά, από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), στο +30 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 έως 15:00.
Η ενσωμάτωση στο ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί στις 8/7, με τη μεταφορά των παραπάνω αρμοδιοτήτων από τις ΔΟΥ Καλαμαριάς, Ζ’ Θεσσαλονίκης, Δ’ Θεσσαλονίκης, Ε’ Θεσσαλονίκης και ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.
Επίσης ενόψει της ενσωμάτωσης:
• Την Κυριακή 23/06 στις 23:00 θα κλείσει η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Ε9 ετών 2014-2024 για τις ΔΟΥ Αμπελοκήπων, Λαγκαδά και Ιωνίας.
• Την Δευτέρα 24/06 από τις 18:00, δε θα είναι διαθέσιμες για τις ΔΟΥ Αμπελοκήπων, Λαγκαδά και Ιωνίας η υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ, Λοιπών και έμμεσων φόρων, η πλατφόρμα myPROPERTY, οι ρυθμίσεις οφειλών, Εισφοράς Συναλλάγματος, Τέλους Διαμονής, Παρεπιδημούντων και Ακαθαρίστων Εσόδων, Φόρου Εισοδήματος ΝΠ, Παρακρατούμενων Φόρων και οι ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω myAADE.
• Όλες οι εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες την Τρίτη 25/6 στις 10:00.