Άδ. Γεωργιάδης για ευρωεκλογές: Το αίτημα για σταθερότητα κυριαρχεί – Δεν υπάρχει ψήφος χωρίς συνέπειες

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών έθεσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την συνέντευξή του στο ΕΡΤNews.gr και την εκπομπή NewsRoom.

Προ τριών μηνών κυριαρχούσε στις συζητήσεις η γκρίνια και τα παράπονα για διάφορες επιλογές της κυβέρνησης. Σήμερα κυριαρχεί περισσότερο η συνειδητοποίηση ότι είμαστε σε μια Ευρώπη με μεγάλα προβλήματα και δεν είναι ωραίο να προσθέσουμε στη χώρα μας πολιτική αστάθεια. Νομίζω ότι το αίτημα για σταθερότητα είναι αυτό που κυριαρχεί στο εκλογικό σώμα. Ο κόσμος δεν θέλει φασαρίες. Θέλει να έχουμε μια ήρεμη, καλή τουριστική περίοδο, να συνεχίσει η χώρα να πηγαίνει αναλογικά καλά και να υπάρχει ηρεμία. Αντιλαμβάνονται ότι αυτού του τύπου η επιλογή εκφράζεται σήμερα από ένα κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Αυτό που εξηγούμε στους συμπολίτες μας και αυτό που κάνω πάντα εγώ δεν είναι να απαγορεύω σε κάποιον να ψηφίσει κάτι άλλο, αλλά να λέω ποιες είναι οι συνέπειες. Δεν υπάρχει ψήφος χωρίς συνέπειες. Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, να στείλεις κάποιο μήνυμα, Θέλεις να μας κρατήσεις μούτρα, να μας ρήξεις. Ότι θες! Δημοκρατία έχουμε, αλλά υπάρχουν συνέπειες” πρόσθεσε.

Σχετικά με τον πήχη της ΝΔ τόνισε: “Προσωπικά πιστεύω ότι αν δεν έχει το 3 μπροστά, η Ελλάδα θα πέσει σε μεγάλη περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας. Θα αρχίσου οι απεργίες και οι φασαρίες. Οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης θα αρχίσουν να λένε ότι η Ελλάδα δεν πάει καλά και έχει πολιτικό κενό. Αυτό θα φρενάρει την οικονομία και θα ξαναζήσουμε τα ίδια“.

Εξήγησε ωστόσο ότι δεν θα κριθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις 9 Ιουνίου, αλλά θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η κυβερνησιμότητα. “Άλλο είναι το ένα, άλλο είναι το άλλο. Αλλιώς κυβερνάει μια κυβέρνηση που έχει μεγάλη πολιτική ευχέρεια να κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλιώς με τον κόσμο στους δρόμους κάθε μέρα. Δεν είναι το ίδιο“.

Είναι προφανές ότι αν το αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι καλό, αυτό θα μεταφραστεί από την αντιπολίτευση ως αδυναμία της κυβέρνησης και θα εντείνει τις προσπάθειες να μας ρίξουν” πρόσθεσε και σημείωσε “Εμείς πιστεύουμε ότι εάν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στη Νέα Δημοκρατία και ως ανανέωση εκλαμβάνουμε το 33% από εμάς, θα μπορέσουμε να συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις με πολύ μεγάλη ταχύτητα“.

Θέλω να πω για πολλοστή φορά: αφεντικό στη χώρα δεν είναι ούτε το Μητσοτάκης, ούτε εγώ, ούτε η Νέα Δημοκρατία. Αφεντικό στη χώρα είναι ο ελληνικός λαός. Μαζευόμαστε, μετριώμαστε είμαστε και ο ελληνικός λαός λέει πήγαινε από δω ή πήγαινε από εκεί. Αυτά τα βάζει ο λαός και εγώ τη σέβομαι την ψήφο των συμπολιτών μου, όποια και αν είναι αυτή“.