Αυτό είναι το εντυπωσιακό νέο Alpine A290- Το πρώτο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της μάρκας

Η Alpine θα αποκαλύψει με κάθε επισημότητα το νέο της μοντέλο με την κωδική ονομασία “A290”, το αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο πόλης, σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Le Mans 2024. Την παρουσίαση του αυτοκινήτου έχουν αναλάβει ο Φιλίπ Κρίφ, CEO της Alpine και ο Άντονι Βιλέν που είναι επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Alpine.

Το Α290 είναι το πρώτο μοντέλο από το Dream Garage της μάρκας, στο οποίο αναμένεται σύντομα να “παρκάρουν” κι άλλα μοντέλα με κοινό παρονομαστή τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Η Alpine θα εισαγάγει το όραμά της για ηλεκτρικό σπορ χαρακτήρα στο κέντρο της πίστας του Le Mans. Το A290 ανοίγει το δρόμο για μια πλήρη γκάμα 100% ηλεκτρικών μοντέλων.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αυτά, θα στηρίξουν τις διεθνείς φιλοδοξίες ανάπτυξης και εξέλιξης της μάρκας σε όλες τις χώρες όπου θα έχει εμπορική παρουσία. Μέχρι στιγμής, μόνο μια εικόνα-teaser υπάρχει για το αναμενόμενο μοντέλο, με το οποίο η Alpine επιθυμεί να ξαναμπεί για τα καλά στο στίβο του ανταγωνισμού, τώρα που οι αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις διαρκώς αυξάνονται.

Όλες τις πληροφορίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, θα έχουμε τη δυνατότητα να τα μάθουμε αμέσως μετά την παρουσίαση του αυτοκινήτου από επίσημα χείλη. Μέχρι τότε, αυτό που ξέρουμε είναι πως θα μιλάμε για ένα εστιασμένο στη σπορ διάθεση μικρό ηλεκτρικό μοντέλο που θα επαναφέρει στο προσκήνιο την ανέκαθεν ιδιαίτερα δυναμική Γαλλική μάρκα.

Πηγή: Sport24.gr