Αυτό είναι το νέο 5θυρο MINI Cooper- Με βασική έκδοση 156 ίππων

Το 5θυρο MINI Cooper συνδυάζει τα τυπικά χαρακτηριστικά της μάρκας ΜΙΝΙ όπως η διασκεδαστική οδήγηση, οι άφθονοι χώροι και η αξιοσημείωτη λειτουργικότητα. Όλα αυτά, μαζί με τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης και τη μοναδική σχεδίαση – που συνδυάζει την παράδοση με το μοντέρνο και απέριττο στυλ- καθιστούν το πενταθέσιο μοντέλο ένα πραγματικό φαινόμενο στην κατηγορία του.

Με μήκος 4.036 mm, πλάτος 1.744 mm και ύψος 1.464 mm, οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι σχεδόν πανομοιότυπες με αυτές του προκατόχου του υπογραμμίζοντας τη βασική ιδέα πίσω από κάθε MINI – που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερου χώρου στο εσωτερικό σε ένα αμάξωμα με μικρό συνολικό αποτύπωμα.

Στην περίπτωση του 5θυρου MINI Cooper, αυτό σημαίνει ότι το εσωτερικό προσφέρει αρκετούς χώρους για πέντε επιβάτες. Σε σύγκριση με το νέο 3θυρο MINI Cooper, το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 72 mm και το μήκος του αμαξώματος κατά 172 mm. Όλα αυτά λειτουργούν προς όφελος των επιβατών όσον αφορά την άνεση και τους διαθέσιμους χώρους.

Οι κοντοί πρόβολοι, οι απέριττες επιφάνειες και οι εκφραστικές πινελιές προσδίδουν επίσης στο νέο 5θυρο MINI Cooper αδιαμφισβήτητα χαρίσματα. Στο εσωτερικό, οι ψηφιακές καινοτομίες και η καθηλωτική εμπειρία χρήστη προάγουν το DNA των μοντέλων MINI στο επόμενο επίπεδο. Η μεγαλύτερη έκδοση αμαξώματος του αυθεντικού MINI Cooper προσφέρει και αυτή τη χαρακτηριστική για MINI διασκεδαστική οδήγηση και την ευελιξία που συνοδεύει όλα τα μοντέλα της μάρκας.

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο αποδοτικών κινητήρων βενζίνης, οι οποίοι, σε συνδυασμό με το σύγχρονο πλαίσιο και το ακριβές σύστημα διεύθυνσης, προσφέρουν την χαρακτηριστική αίσθηση go-kart MINI. Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας του 5θυρου MINI Cooper C αποδίδει 156 hp στη βασική έκδοση του μοντέλου.

Το 5θυρο MINI Cooper S χρησιμοποιεί επίσης έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με 204 hp. Το σύστημα διεύθυνσης MINI και τα ισχυρά φρένα εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο διασκεδαστικής οδήγησης, ασφάλειας και άνεσης. Οι compact διαστάσεις, οι κοντοί πρόβολοι και ο μικρός κύκλος στροφής των 11,4 μέτρων καθιστούν το 5θυρο MINI Cooper ένα ευέλικτο μοντέλο για την πόλη.

Το νέο 5θυρο MINI Cooper συνδυάζει τη χαρισματική σχεδίαση MINI με επιπλέον λειτουργικότητα. Στο πίσω μέρος, το αισθητά φαρδύτερο εσωτερικό προσφέρει άνετο χώρο για τρεις επιβάτες. Τα αναδιπλούμενα σε αναλογία 60:40 πίσω καθίσματα αυξάνουν τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών από 275 λίτρα σε έως και 925 λίτρα.

Πηγή: Sport24.gr