Η Audi, καθώς είναι συνυφασμένη με τα station wagon μοντέλα -Avant στη δική τους “αργκό”- παρουσίασε το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που έρχεται να πάρει τη θέση του σε μια γκάμα αυτοκινήτων “επόμενης γενιάς”. Αυτό σημαίνει πως το νέο A6 θα είναι πρωτίστως ένα εξαιρετικό δείγμα του τι μέλλει γενέσθαι στην αυτοκίνηση και δευτερευόντως, ένας άξιος συνεχιστής της ιστορίας που έχει γράψει η γερμανική εταιρεία στα premium μοντέλα του E-Segment.

Η σχεδίασή του το κάνει ιδιαίτερα επιβλητικό αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και οι γενναιόδωρες διαστάσεις του που το κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο μεγάλο και εντυπωσιακό. Το νέο μοντέλο που έχει μήκος 4.928 χιλιοστά, πλάτος 1.923 και ύψος 1.487 χιλιοστά αντίστοιχα, δείχνει και είναι επιβλητικό. Οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος, έρχονται να κάνουν τη σιλουέτα του νέου Α6 ιδιαίτερα αεροδυναμική.

Με τα στενά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω (εκεί που υπάρχει και μια φωτεινή γραμμή που “τρέχει” όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και συνδυάζεται με το κόκκινο φωτεινό σήμα της Audi) και την ιδιαίτερα χαμηλά τοποθετημένη μπαταρία, το σχήμα καταφέρνει και είναι ταυτόχρονα δυναμικό και ιδιαίτερα “ξεκούραστο” στο μάτι. Το μεγάλο μήκος του μεταξονίου (2.946 χιλ.) και οι μικροί πρόβολοι εμπρός και πίσω, κάνουν το νέο e-tron να δείχνει ακόμα μεγαλύτερο.

Το ρόλο τους σε αυτό παίζουν και οι ζάντες, που ανάλογα την έκδοση, είναι από 19 έως και 21 ιντσών. Κάπως έτσι, κοιτώντας το αυτοκίνητο από το πλάι, διαπιστώνει κανείς πως η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι χαμηλότερα από το κέντρο του τροχού, δίνοντας ακόμα πιο special ύφος στο νέο μοντέλο. Μάλιστα, αποτελεί σχεδιαστική επιλογή να είναι ευδιάκριτη η γραμμή της μπαταρίας πάνω στο αμάξωμα- κάτι που μπορεί να το δούμε και σε όλες τις υπόλοιπες ηλεκτρικές προτάσεις της εταιρείας και όχι μόνο στο μέλλον.

Μπορεί μια τέτοια λεπτομέρεια να επιβληθεί από οργανισμούς όπως ο Euro NCAP, καθώς θα “συνδεθεί” με την ασφάλεια των επιβατών μετά από κάποια σύγκρουση, όπου θα επιβάλλεται η επέμβαση των σωμάτων ασφαλείας (για τυχόν απεγκλωβισμό, κλ.π.). Στην καμπίνα του νέου Α6, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, η ψηφιοποίηση σε όλα τα επίπεδα έχει τον πρώτο λόγο.

Εξ ού και οι οθόνες που καλύπτουν σχεδόν όλο το πλάτος του ταμπλό. Προφανώς και δεν λείπει τίποτα από τη λίστα με τα στοιχεία του εξοπλισμού του μοντέλου, το οποίο είναι βασισμένο στην PPE πλατφόρμα (Premium Platform Electric), όπως και κάποια άλλα μοντέλα του Ομίλου αλλά και το “αδελφό” Q6 e-tron. Η αρθρωτή αυτή πλατφόρμα που είναι ειδικά σχεδιασμένη για εξέλιξη και “χτίσιμο” αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, δίνει και εδώ “ρέστα”.

Η συγκεκριμένη έκδοση στο Α6 χαρακτηρίζεται ως “low floor” (χαμηλό πάτωμα- για ευνόητους λόγους), ενώ η αρχιτεκτονική των 800V, προσφέρει μεγάλο αβαντάζ στις ηλεκτρονικές εφαρμογές που θέτει στη διάθεση του οδηγού του μοντέλο. Σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμο το μοντέλο στις εκδόσεις αμαξώματος Sportback και Avant, με μονό ή διπλό ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία 100 kWh.

Η απόδοση ανάλογα με την έκδοση, κυμαίνεται από τους 285 έως τους 428 ίππους, με την S6 εκδοχή του μοντέλου (που θα παρουσιαστεί αργότερα) να εμφανίζει απόδοση 503 ίππων. Η αυτονομία του μοντέλου κυμαίνεται από τα 610 έως τα 750 χιλιόμετρα με μια φόρτιση- η οποία ειρήσθω εν παρόδω, μπορεί να γίνει από το 10-80% (σε ταχυφορτιστή) μέσα σε 21 λεπτά της ώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τα συνηθισμένα πρότυπα της Audi (κάτι που είδαμε στο e-tron quattro), το νέο Α6 έχει θύρες φόρτισης και στις δύο πλευρές του αμαξώματος. Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου τέλος, αξίζει να κρατήσουμε πως το βάρος είναι 2.170 κιλά στην περίπτωση του δικίνητου και 2.325 κιλά, σε εκείνη του τετρακίνητου με τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

Το πορτ μπαγκάζ του Avant έχει χωρητικότητα 502 λίτρων (φτάνει με την αναδίπλωση των καθισμάτων έως και τα 1.422) ενώ εδώ έχουμε και “frunk”, χωρητικότητας 27 λίτρων, για τα καλώδια του αυτοκινήτου- του οποίου το άνοιγμα γίνεται με ένα απλό “χάδι” στο εμπρός μέρος του καπό. Αυτά τα λίγα από την πρώτη εμφάνιση του μοντέλου στη διαδικτυακή του στατική παρουσίαση.

Περισσότερα θα έχουμε να πούμε κοντά στην ημερομηνία του λανσαρίσματός του, που για τη χώρα μας τοποθετείται προς τα τέλη Οκτωβρίου.

Πηγή: Sport24.gr