Πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερα να πούμε για τη νέα και αισθητά αλλαγμένη έκδοση του δημοφιλούς SUV της MG, με το οποίο η εταιρεία έχει κάνει πολύ καλό “ποδαρικό” στην ελληνική αγορά, χάρη στην εξαιρετική τιμολογιακή πολιτική που το αφορά. Από την MG, προέκυψαν κάποιες πρώτες εικόνες- teaser του μοντέλου, απλά για να πάρουμε μια γεύση από τη νέα του γενιά.

Η αισθητική του φαίνεται πως έχει δεχτεί κάποιες “ενέσεις” εκσυγχρονισμού, δίνοντας μια συνολικά πιο επιθετική εικόνα στο μοντέλο. Η δεύτερη γενιά του, πέραν της πολύ καλής εξοπλιστικής γκάμας, θα έχει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον και σε ότι έχει να κάνει με το σύστημα κίνησης. Ειδικά στην έκδοση MG ZS Hybrid+, με το επανασχεδιασμένο εσωτερικό και το ιδιαίτερα αποδοτικό υβριδικό σύνολο.

Από τις πρώτες εικόνες, διακρίνεται η διάθεση των σχεδιαστών της MG να τονίσουν το δυναμισμό του μοντέλου, που αναμένεται να διατηρήσει κάποιες από τις υπάρχουσες εκδόσεις κινητήρα και στη νέα του γενιά. Στην κορυφή της γκάμας, αναμφίβολα θα τοποθετηθεί η Hybrid+ έκδοση, που θα περιλαμβάνει τον 1.500άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης, έναν ηλεκτροκινητήρα, αυτόματο κιβώτιο τριών σχέσεων και μπαταρία 1,83 kWh.

Πρόκειται για το σύνολο που έχουμε ήδη δει στο MG3 Hybrid+, γεγονός που αυξάνει τις προσδοκίες σε ότι έχει να κάνει με την εκμετάλλευση αυτού του χαρισματικού ηλεκτρομηχανικού συνόλου. Στο μικρό hatchback της εταιρείας, θα παραπέμπει και η αισθητική του πίσω μέρους του νέου MG ZS, με τη σχετική διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων και του προφυλακτήρα.

Στη Hybrid+ έκδοση, το MG ZS αναμένεται να είναι το δυνατότερο μοντέλο της κατηγορίας, μια και με 194 ίππους θα πρέπει να περιμένουμε και ανάλογα πολύ καλές επιδόσεις. Αντίστοιχα, ιδιαίτερα ικανό αναμένεται να είναι το νέο ZS σε ότι έχει να κάνει με την οικονομία του καυσίμου αλλά και τις εκπομπές των ρύπων. Ακόμα και αν λόγω του αυξημένου όγκου σε σχέση με το MG3, η εταιρεία επιλέξει να προσφέρει το σύνολο με ελαφρώς “μειωμένη” συνδυαστική απόδοση.

Αυτά όμως είναι στοιχεία που θα πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιωθούν, με την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στις κατά τόπους αγορές της Ευρώπης. Ήδη, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ξέρουμε πως το νέο MG ZS θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες (στις 28 Αυγούστου) στην Ηπειρωτική Ευρώπη, στην Αυστραλία και στη Βρετανία- για την αγορά της οποίας θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη του προσεχούς Οκτώβρη.

Πηγή: Sport24.gr