Αναπροσαρμόζει την πολιτική της η κυβέρνηση – Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό

Συνάντηση με τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχε το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός, αφού συνεχάρη τη νέα ευρωομάδα, παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στα ευρωπαϊκά ζητήματα ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ενώ συζητήθηκαν επίσης ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γιώργος Αυτιάς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Δημήτρης Τσιόδρας, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβαν μέρος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Φρέντης Μπελέρης. Συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Το πλαίσιο της επόμενης μέρας θα τεθεί από τον Πρωθυπουργό στην αποψινή του τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει δεδομένου ότι η κυβέρνηση, αναλύοντας τα εκλογικά δεδομένα και το γεγονός ότι δεν έπιασε τον εκλογικό στόχο, αναπροσαρμόζει την πολιτική της.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι ο ανασχηματισμός είναι πάντα προνόμιο του Πρωθυπουργού, ο οποίος δεν αποφασίζει εν θερμώ, αλλά σταθμίζει όλα τα δεδομένα. Πάντως σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ΕΡΤNews, είπε ότι μπορούν να γίνονται σε κυβερνητικές πολιτικές αλλαγές εν κινήσει, καθώς δεν “είμαστε δογματικοί”, δείχνοντας και το κλίμα που επικρατεί.