Ανατροπή βυτιοφόρου: Ομαλοποιείται η κυκλοφορία στην Ολυμπία Οδό- Τι λέει ο οδηγός για την απώλεια ελέγχου

Λίγο πριν από την κατεδάφιση της γέφυρας βρίσκονται τα συνεργεία στην Ολυμπία Οδό, όπου από το 75,2 χιλιόμετρο υπάρχει αποκλεισμός στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο και ταυτόχρονη εκτροπή προς δύο εναλλακτικές διαδρομές μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε από την ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα, στην γέφυρα στον Ισθμό. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η γέφυρα θα έχει ως την Κυριακή κατεδαφιστεί και έτσι θα γίνει άρση της αμφιδρόμησης και θα δοθούν στο ρεύμα προς Αθήνα και οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας. Ως την Τετάρτη ωστόσο, θα απομακρύνονται τα μπάζα για να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία το ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο.

Αυτοψία στη γέφυρα έκαναν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκε και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος διαρκώς ενισχύει τα μηχανήματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η καθαίρεση της γέφυρας και μέσα στην εβδομάδα, να αποκατασταθεί η οδική κυκλοφορία από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο. «Εργαζόμαστε από κοινού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από χθες το βράδυ, ώστε να περιορίσουμε όσο είναι εφικτό τις δυσμενείς συνέπειες στις μετακινήσεις των πολιτών. Προφανώς υπάρχει και θα υπάρξει ταλαιπωρία. Επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό. Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες και υλοποιούμε συγκεκριμένες κινήσεις», ανέφερε.

Το 112 ήχησε νωρίτερα προειδοποιώντας για μεγάλες καθυστερήσεις και προτρέποντας τους πολίτες να καθυστερήσουν τις αναχωρήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Οι εναλλακτικές διαδρομές

α. Προς τον κλάδο εξόδου του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την εν συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης -76,8-.

β. Προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ρεύμα προς Αθήνα, με την εφαρμογή αμφιδρόμησης στο τμήμα από τη χιλιομετρική θέση -75,2- έως τη χιλιομετρική θέση -76,2- με τη διάθεση της μεσαίας λωρίδας αυτού ως διαχωριστικής χωρίς κυκλοφορία ουδέτερης ζώνης (buffer zone). Στο εν λόγω τμήμα, η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χιλιομετρική θέση -26,5- (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως χιλιομετρική θέση -84,5- (κόμβος Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30’ έως 23:00’ και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00’ έως 05:00’ της Δευτέρας (10-06-2024).

Οι ισχυρισμοί του 60χρονου οδηγού του βυτιοφόρου από τη Ζάκυνθο

Ο οδηγός του βυτιοφόρου που μετέφερε βενζίνη και πετρέλαιο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου με κάταγμα κι ευτυχώς χωρίς εγκαύματα, ενώ μέχρι στιγμής περιγράφει ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματος επειδή κάτι πάτησε με τους δεξιούς τροχούς. Ως αποτέλεσμα «έσπασε ένα λάστιχο» και επήλθε η εκτροπή του βυτιοφόρου προς τα αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο μεσαίο τσιμεντένιο στηθαίο της Εθνικής Οδού να ανατραπεί και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για ανίχνευση αλκοόλ αναμένονται.

Κάτω από τη γέφυρα δεν υπάρχει κάμερα, ενώ ήδη πραγματαοτγνώμονας ετοιμάζει το σχετικό πόρισμα μετά την αυτοψία στο σημείο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Λόγω ανατροπής βυτιοφόρου και εκδήλωσης πυρκαγιάς που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες (07-06-2024), στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο και συγκεκριμένα στο ύψος της -75,5- χιλιομετρικής θέσης, πραγματοποιούνται οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

Επί της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στη Γέφυρα κόμβου Λουτρακίου έως τον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
Επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο (από ώρα 22:14), ενώ αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Νέας Εθνικής Οδού.
Κόμβος Λουτρακίου μετά την γέφυρα του Ισθμού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Στη παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από Αθήνα έως Αγίους Θεοδώρους και από Αγίους Θεοδώρους έως Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Σχετικά με την κατάσταση του οδηγού που έχει τραυματιστε΄ σεχωρίς εγκαύματα κάταγμα μόνο και προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε Οφείλεται μάλοον σε κάποιο εαστικό, όπως είπε και ο ίδιος