Ανδρουλάκης για αποτέλεσμα ευρωεκλογών: Θα πάρω όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες

Δηλώσεις για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κάνει αυτή την ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Με καταμετρημένο το 95,75% των εκλογικών τμημάτων, το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 12,87%.

«Η πρωτοφανής αποχή και η άνοδος της ακροδεξιάς είναι τα δύο μηνύματα της κάλπης. Μία μερίδα του κόσμου νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα του γύρισε την πλάτη. Θα αγωνιστώ ώστε η πολιτική να γοητεύει. Πρέπει να μας προβληματίσει η στροφή στην ακροδεξιά, ιδιαίτερα την κυβέρνηση, , η οποία συστηματικά υποβαθμίζει το κράτος δικαίου», είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Σε αυτές τις εκλογές η ΝΔ υπέστη βαριά ήττα. Αποδοκιμάστηκε η περιφρόνηση που επιδεικνύει σε μεγάλα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας. Τιμωρήθηκε για την αλαζονεία και χρέος μας είναι να συνεχίσουμε με δυναμισμό την αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

«Σε τρίτη κατά σειρά αναμέτρηση αυξάνουμε τα ποσοστά μας. Σπάσαμε τη γαλάζια κυριαρχία στο χάρτη. Επίσης, είμαστε η δεύτερη δύναμη σε 19 νομούς της χώρας. Η παράταξή μας ξανασυστήθηκε. Βεβαίως σήμερα υπάρχει ασυμμετρία μεταξύ περιφέρειας και Αθήνας, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η Χ. Τρικούπη, σε μια πρώτη αντίδραση μετά τα exit poll είχε αναφέρει πως «δεν πανηγυρίζουμε, πηγαίνουμε προοδευτικά μπροστά» ενώ επικαλούνταν το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ καταγράφεται δεύτερο κόμμα πίσω από τη Νέα Δημοκρατία σε 21 εκλογικές περιφέρειες αλλά και τις δύο περιφέρειες της Κρήτης, το Ηράκλειο και το Λασίθι.

Ωστόσο το κλίμα δεν είναι καλό, καθώς αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος αφήνουν αιχμές για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να καρπωθεί παρά ελάχιστα από την πτώση της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.