Άνω Λιόσια: Μεταθανάτιες οι κακώσεις στη σορό, δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια – Ποινική δίωξη για πλημμελήματα στον γιο

Ξετυλίγεται το κουβέρι της υπόθεσης – θρίλερ με την απανθρακωμένη σορό 82χρονου άνδρα, που αποκαλύφθηκε λίγο μετά τις 10:00 χθες το βράδυ στα Άνω Λιόσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αρχών και από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια κι αυτό γιατί ο ηλικιωμένος φαίνεται ότι πέθανε από παθολογικά αίτια. Οι κακώσεις είναι μεταθανάτιες και πιθανότατα έχουν γίνει κατά την μεταφορά της σορού στην αυλή, πριν αυτή καεί. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας αναμένουν και τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές – τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στην συνέχεια.

Πληροφορίες, που έγιναν γνωστές το πρωί, ανέφεραν ότι σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, ένα κεφάλι και πόδια.

Στον 59χρονο γιο ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομη οπλοκατοχής. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο. Ενδέχεται να ζητηθεί η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο 59χρονος φέρεται να έχει πει στην Αστυνομία πως ο πατέρας του πέθανε, ο ίδιος δεν άντεχε την μυρωδιά, τον έβγαλε έξω και έβαλε φωτιά. Στην ερώτηση αν τον τεμάχισε, υποστήριξε ότι κάποια στιγμή τα άκρα του αποκολλήθηκαν.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το βράδυ της Παρασκευής στην αυλή απανθρακωμένο τον 82χρονο πάνω σε ένα καμένο στρώμα και δίπλα του ήταν ο 59χρονος γιος του, ο οποίος έδειχνε να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μιλούσε ακατάληπτα και αρχικά δήλωσε πως ο πατέρας του πέθανε και επειδή δεν είχε λεφτά για την κηδεία, του έβαλε φωτιά.

Τελευταία φορά που είδαν τον πατέρα οι γείτονες ήταν το Πάσχα, ενώ έκαναν και λόγο για κάποια φορά που ο ηλικιωμένος τους είχε εκμυστηρευτεί πως τον χτυπούσε ο γιος του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το βράδυ της Παρασκευής κλήθηκε η αστυνομία στην περιοχή των Άνω Λιοσίων από γείτονες. Σύμφωνα με μαρτυρίες αναδυόταν δυσοσμία από μονοκατοικία στην οδό Αγαμέμνονος 52, όπου διέμεναν γιος και πατέρας. Την Δευτέρα ή την Τρίτη σύμφωνα με μαρτυρίες ο γιος έκαιγε κάτι στην αυλή του σπιτιού. Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν ότι είχε κληθεί η πυροσβεστική, αλλά όταν έφτασε εκεί το πυροσβεστικό όχημα, εκείνος την είχε σβήσει και εκείνοι έφυγαν χωρίς να κάνουν έλεγχο.

Δίπλα από το σπίτι υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο και οι γείτονες νόμιζαν πως η δυσοσμία προερχόταν από κάποιο νεκρό ζώο. Όταν ένας εξ αυτών μπήκε σε αυτό για να απομακρύνει το ζώο είδε το στρώμα στην αυλή. Στην συνέχεια ανέβηκαν στην ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας και είδαν το καμένο στρώμα με την κουβέρτα και κάλεσαν την αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, ο γιος αρνήθηκε την είσοδο τους στο σπίτι. Σε ερωτήσεις των αστυνομικών για το που είναι ο πατέρας του, εκείνος αρχικά υποστήριξε ότι βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης και στην συνέχεια ότι φιλοξενείται σε κάποιον συγγενή. Όταν τελικά μπήκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί, αντίκρισαν το στρώμα με τον απανθρακωμένο άνδρα στην αυλή καλυμμένο με μία κουβέρτα. Γείτονες που παρακολουθούσαν από την ταράτσα τα δρώμενα, μιλούν για διαμελισμένο σώμα και μάλιστα ότι κάποια μέλη βρέθηκαν μέσα σε ένα πιθάρι στην αυλή.

Ζούσαν στην γειτονιά τα τελευταία περίπου 7 χρόνια, δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με την γειτονιά. Ο γιος εργαζόταν ως καθηγητής και φέρεται να είχε ψυχολογικά προβλήματα. Ο γιος ήταν ξυπόλυτος και με βρώμικα ρούχα. Κάποιοι γείτονες ανέφεραν ότι το σπίτι είχε βγει σε πλειστηριασμό και ίσως ήταν οικονομικοί οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την πράξη τον γιο.