Ανοικτή η συζήτηση για την Κεντροαριστερά – Προβληματισμός για τις συγκλίσεις και την ονοματολογία

Τα 28 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου αποτέλεσαν αφορμή για νέες δηλώσεις όσον αφορά στο μέλλον της Κεντροαριστεράς. Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για το παράδειγμα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ που έδειξε ότι τις συγκλίσεις τις οδηγεί ο λαός. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για έναν ριζοσπάστη σοσιαλιστή ηγέτη, που ο λαός είδε ως δικό του άνθρωπο.

Πιο επίκαιρος παρά ποτέ μάς δίδαξε πώς επιτυγχάνονται οι συγκλίσεις, χωρίς συμβιβασμούς και παζάρια, αλλά με ενότητα. Πώς τελικά ο λαός είναι εκείνος που οδηγεί στις συγκλίσεις και όχι τα κλειστά γραφεία, επισημαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρεται στο έργο και την συμβολή του εκλιπόντος ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική ιστορία της χώρας μετά την μεταπολίτευση.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο ριζοσπάστης σοσιαλιστής ηγέτης, ο διαφορετικός πολιτικός, που στο πρόσωπό του ο λαός είδε τον δικό του άνθρωπο, τον Ανδρέα, τον περιέβαλε με εμπιστοσύνη και πορεύτηκαν μαζί έως το τέλος, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη πάντως το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με στελέχη του κόμματος να παίρνουν θέση στο θέμα της αλλαγή ηγεσίας και άλλα να απορρίπτουν τα περί εμφυλίου στο πράσινο στρατόπεδο.

Δεν μπορώ να μιλάμε μόνο για την αλλαγή προσώπων σα να είναι μια πασαρέλα καλλιστείων αλλά θα πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για το τι πιστεύουν για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας να γίνει μία επεξεργασία των θέσεων, δήλωσε ο Δημήτρης Μάντζος. ( πηγή: Mega)

Λύση για μένα είναι η προσφυγή στην εκλογή αρχηγού και στο συνέδριο, όπως τέθηκε από την πλειοψηφία στην πολιτική Γραμματεία έτσι ώστε να δώσουν την λύση τα μέλη του κόμματος στην αρχή του φθινοπώρου, δήλωσε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. ( πηγή ΑΝΤ1)

Να πάρουν θέση έναντι της κυβερνητική πολιτικής κάλεσε τα κόμματα της κεντροαριστεράς η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Τι προτίθενται να πράξουν για να φύγει η αποδυναμωμένη πλέον κυβέρνηση της Δεξιάς; Τί σχεδιάζουν, την ώρα που ουδείς μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα πρόωρων εκλογών υπό την πίεση μιας κοινωνίας που ταλαιπωρημένη από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιώνει ένα άλλο μείγμα πολιτικής με προοδευτικό πρόσημο;, αναφέρει η Βούλα Κεχαγιά.

Παράλληλα συνεχίζεται και η ονοματολογία αναφορικά με το πρόσωπο που θα μπορούσε να ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ηγέτης για τον χώρο είναι ο ιδρυτής της παράταξης μας και είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ενεργός στα πολιτικά πράγματα τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη και καταλαβαίνουμε πόσα έχει να προσφέρει ακόμα στην πολιτική, ανέφερε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου. (πηγή Open)

Το ΠΑΣΟΚ βελτιώνει τα ποσοστά του. Άρα η φορά της πορείας του ΠΑΣΟΚ είναι ανοδική, ενώ η φορά της πορείας των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθοδική. Κάποια στιγμή θα συναντηθούν, δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Ρέππας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε στο άνοιγμα Κασσελάκη:

Αυτό το οποίο λέω είναι ότι η Πλεύση Ελευθερίας ακολουθεί ένα συγκεκριμένο υπόδειγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί άλλο υπόδειγμα, είναι άνθρωποι που κάθισαν σε καρέκλες και οφίκια και δεν ξεκολλούσαν από αυτό. Ακολούθησαν πολιτικές τελείως διαφορετικές από αυτές για τις οποίες τους ψήφισε ο κόσμος, είπε.

Όλγα Γεροβασίλη: Σίγουρα δεν αφορά δυνάμεις που θέτουν εν αμφιβόλω την ευρωπαϊκή προοπτική

Στο θέμα τοποθετήθηκε και η Όλγα Γεροβασίλη:

Ας μη γελιόμαστε, αυτή η συζήτηση αφορά κατά κύριο λόγο τα δύο μεγάλα κόμματα αυτού του χώρου, τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Και σίγουρα δεν αφορά πολιτικές δυνάμεις που θέτουν εν αμφιβόλω την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ή αντιμετωπίζουν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, με όρους εθνικολαϊκισμού, είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής. ( πηγή:Libre.gr)

Τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά θα είναι κυρίαρχα και το επόμενο διάστημα.