Η κακοκαιρία «Atena» έχει φτάσει πλέον στην Αττική, με έντονες καταιγίδες να ξεσπούν από τις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας. Οι καταιγίδες ξεκίνησαν από τα δυτικά, σε περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος και το Χαϊδάρι, και έχουν πλέον επεκταθεί σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο.

Την ίδια ώρα, προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θάσου, της Σαμοθράκης, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, προειδοποιώντας για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται να πλήξουν τις περιοχές από νωρίς το βράδυ της Τρίτης. Το μήνυμα προτρέπει τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις από τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου (meteo), περίπου 12.000 κεραυνοί έχουν καταγραφεί από το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 5:30 το απόγευμα. Η «Atena» φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά τη χώρα, με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα να επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Οι αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κακοκαιρίας, ενώ οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων περιοχών καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας.