Αντιπαράθεση για το «πόθεν έσχες» Κασσελάκη: «Πυρά» από τη ΝΔ – Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά στη δημοσιότητα η τωρινή περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού

Μετωπική ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μια ανάσα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Σημείο αιχμής το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη με την κυβέρνηση κάνει λόγο για μια απλή παράθεση ενός μονοσέλιδου εξέλ που εγείρει πληθώρα ερωτημάτων και την αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί από τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τα δικά του περιουσιακά στοιχεία για το 2023 πριν από τις ευρωεκλογές.

Το πόθεν έσχες ήταν ένα «μονοσέλιδο excel», αυτό είνα που τονίζουν στην κυβέρνηση και πως ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης ανακίνησε το θέμα μονοπωλώντας τον πολιτικό διάλογο μια ανάσα πριν από τις ευρωεκλογές. Προσθέτουν ότι επαναφέρουν ζητήματα ήδη απαντημένα, γεγονός που – όπως λένε- προσδίδει τον πανικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας δώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δημοσιότητα τα στοιχεία της περιουσιακής τους κατάστασης για το 22 και το 23, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα – από τη στιγμή που δεν είναι δημόσιο – το έγγραφο της ρύθμισης του χρέους της Νέας Δημοκρατίας, για να μάθει, όπως λένε ο ελληνικός λαός, πώς πολιτεύεται το πιο υπερχρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη.

Πολιτική αντιπαράθεση

«Όταν αναφέρεσαι σε δάνεια πρέπει να το εξηγήσεις, σε έσοδα, τι έσοδα είναι αυτα; Όταν αναφέρεσαι σε διάφορα στοιχεία που έχουν προέκταση δανεισμού πρέπει να το τεκμηριώνεις, υπάρχει παραβίαση νομοθεσίας, έπρεπε να είχε αποχωρήσει από οποιαδήποτε αλλοδαπή εταιρία ως πρόεδρος κόμματος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.

Σε ανάρτησή του ο Στ. Κασσελάκης έγραψε στο instagram: «Καλώ τον Πρωθυπουργό, που έχει να καταθέσει πόθεν έσχες από το 2021, να κάνει το ίδιο. Η ακόμα καλύτερα: Να ανοίξει τώρα την ηλεκτρονική πλατφόρμα και να πάμε αύριο το πρωί να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για το 2023. Γιατί δεν την ανοίγει; Tι φοβάται; Πόσα να έχουν γίνει τα 39 του ακίνητα;».

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ το κόστος της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ και η αμοιβή του επικοινωνιολόγου του πρωθυπουργού. «Όλα στο φως», η απάντηση της κυβέρνησης.

«Με πόσα μισόκιλα φέτα ισούνται τα 192.000 ευρώ που ξόδεψε μέσα σε ένα μήνα για διαφήμιση στη google το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της Ευρώπης, το κόμμα σας; (Ελάτε, μια απλή διαίρεση είναι.)», έγραψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο “X” με τον Π. Μαρινάκη να απαντά πως, «η διαδικτυακη καμπάνια γίνεται με βάση τα κονδύλια που γίνονται από ευρωπαϊκή νομοθεσία – όσα δαπανά η ΝΔ είναι πληρως δηλωμένα. Ο κος Γκρίμπεργκ πληρώνεται με σύμβαση που είναι κατατεθειμένη υπογεγραμμένη με συγκεκριμένη αμοιβή και χρονικό ορίζοντα».

Πολιτική διαξιφισμοί και για τη διακαναλική συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη.

«Νομίζω ότι όλο αυτό το οποίο ζήσαμε λίγο από τον κύριο Κασσελάκη, μια πρωτοφανής φαρσοκωμωδία. Έχουμε φτάσει Τρίτη. Μέχρι Παρασκευή μπορεί να κάνει διακαναλική συνέντευξη ο κ. Κασσελάκης και αν δεν κάνω λάθος δεν έχει ανακοινώσει διακαναλική συνέντευξη. Κάνει λοιπόν αυτή την επιλογή ο κ. Κασσελάκης για τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου και έρχεται λίγο πριν τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού και κάνει υποδείξεις ποιες ερωτήσεις θα ερωτηθούν…», ανέφερε ο Π. Μαρινάκης.

«Επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπονόησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, καλούμε σήμερα τον κ. Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ με τον Στέφανο Κασσελάκη ούτως ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα», απάντησε η Βούλα Κεχαγιά.

«9 αναρτήσεις και ανακοινώσεις του κ. Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα μέσα σε λιγότερο από 17 ώρες, μάλλον προδίδουν απλώς τον πανικό του. Όπως, επίσης, πανικό προδίδει να ζητάς ντιμπέιτ λίγες μέρες πριν τις εκλογές όταν έχεις αποφύγει ακόμα και τη διακαναλική και όταν στις περισσότερες απλές συνεντεύξεις το βάζεις στα πόδια», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Το πόθεν έσχες Κασσελάκη πυροδοτεί τις αντιδράσεις και των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Με αφορμή το πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει θέμα αξιοπιστίας της πολιτικής: «Δηλαδή αξιοπιστία είναι για τον πρωθυπουργό να λέει ότι η ακρίβεια είναι πίσω μας και η ακρίβεια να είναι εδώ ή είναι αξιοπιστία να έχουμε τον κ. Κασσελάκη που λέει ότι θα φέρει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα προοδευτικών συντελεστών, αλλά ο ίδιος να έχει εκμεταλλευτεί φοροαπαλλαγές, ειδικούς φορολογικούς παραδείσους για να αποκτήσει την περιουσία του;».

«Το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη έχει πολλά τρωτά, όπως και του Πρωθυπουργού. Πιστεύει κανείς ότι ο Πρωθυπουργός πούλησε ακίνητο για να σπουδάσει τα παιδιά του; Μα είναι δυνατόν; Με ενοχλεί και που λέει ο κ. Κασσελάκης ότι δούλευε στην Goldman Sachs» τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ο κ. Κασελάκης, δεν ξέρω ακριβώς τι είναι και τί εκφράζει. Εμένα μπορείτε να με αναζητήσετε. Εγώ νομίζω ότι ο κ. Κασελάκης εκφράζει την χαβιαροαριστερά» ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρη Νατσιού.

«Με ευθύνη του κ. Κασσελάκη λίγες μέρες πριν τις εκλογές η χρεοκοπημένη ΝΔ πήρε πάσα για την αλλαγή της ατζέντας», υποστηρίζει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της, με αφορμή το ζήτημα του πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. “Την στιγμή που ο κόσμος της εργασίας και η κοινωνική πλειοψηφία τα βγάζει με δυσκολία παρακολουθούμε έναν διαγωνισμό εκατομμυρίων, δανείων και αδιευκρίνιστων ποσών να σφυρίζουν δίπλα μας. Για άλλη μια φορά ο κ. Κασσελάκης αναδεικνύεται σε χρυσό χορηγό του κ. Μητσοτάκη» προσθέτει.

Πηγή: ertnews.gr