Όταν η Αυστριακή αστυνομία ενημερώθηκε ότι ένας ανώτερος νευροχειρουργός είχε πάρει τη 13χρονη κόρη του στη δουλειά και της επέτρεψε να τρυπήσει στο κεφάλι μιας ασθενή, νόμιζαν ότι ήταν ένα αστείο.

Τώρα η κρατική εισαγγελία στο Γκρατς έχει ξεκινήσει έρευνα για ένα πιθανό «έγκλημα με σοβαρή σωματική βλάβη», δύο χειρουργοί έχουν απολυθεί και έχει κινηθεί αξίωση για αποζημίωση από τον ασθενή, έναν αγρότη που υπέστη κάταγμα κρανίου όταν ένας κορμός δέντρου έπεσε πάνω του.

Η αστυνομία αναμένεται να αναφέρει τα ευρήματά της εντός του μήνα.

Το μυστήριο ξεκίνησε τον Απρίλιο όταν οι αξιωματούχοι έλαβαν μια χειρόγραφη, ανώνυμη πληροφορία ότι η έφηβος είχε λάβει μέρος σε επείγουσα επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Γκρατς τρεις μήνες νωρίτερα.

Ενώ η εγχείρηση λέγεται ότι έληξε χωρίς προβλήματα, ο ασθενής εξακολουθεί να μην μπορεί να εργαστεί και οι έρευνες από τον εισαγγελέα του Γκρατς εναντίον ολόκληρης της χειρουργικής ομάδας συνεχίζονται.

Μόλις τον Απρίλιο καταγράφηκε μια ανώνυμη καταγγελία στην εισαγγελία σχετικά με τους ισχυρισμούς, ανέφερε η εφημερίδα.

Στη συνέχεια χρειάστηκε μέχρι τον Ιούλιο για να ενημερωθεί το φερόμενο θύμα από την αστυνομία, πρόσθεσε.

Ο χειρουργός και ένας ακόμη υπάλληλος, ειδικός που ήταν παρών κατά τη διάρκεια της επέμβασης, λέγεται ότι αφέθηκαν ελεύθεροι από το νοσοκομείο.

Το φερόμενο θύμα αρχικά έμαθε για την υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης πριν οι αρχές τον ενημερώσουν ότι ήταν μάρτυρας σε έρευνα.

Πρόσθεσε ότι όλοι όσοι ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης μοιράζονταν την ευθύνη και το νοσοκομείο δεν είχε επικοινωνήσει με το φερόμενο θύμα μετά τις αποκαλύψεις, σύμφωνα με την Bild.

“Δεν υπήρξε καμία επαφή, καμία εξήγηση ή συγγνώμη, τίποτα. Αυτό είναι απλώς αναξιοπρεπές”, φέρεται να είπε ο κ. Φράιμπεργκερ.