Αποκαλυπτικά βίντεο: Εκτελέσεις Παλαιστινίων στις ακτές της Γάζας – Μητέρα διασωθέντα ομήρου αποκαλύπτει τις πρακτικές της Χαμάς

Από στεριά και αέρα συνεχίζουν να σφυροκοπούν οι Ισραηλινοί τη Γάζα, την ώρα που οι ΗΠΑ επιμένουν πως το Τελ Αβίβ στηρίζει πρόταση εκεχειρίας. Μάχες σώμα με σώμα διεξάγονται στη Ράφα, όπου τα ισραηλινά άρματα διεισδύουν όλο και πιο βαθιά στην πόλη, ενώ δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις του ΟΗΕ για λιμό

Είναι οι εικόνες από το μονταρισμένο βίντεο του Αλ Τζαζίρα που φέρονται να δείχνουν εκτελέσεις παλαιστινίων στις ακτές της Γάζας. Το αραβικό κανάλι, κάνει λόγο για τρία περιστατικά τους δύο τελευταίους μήνες. Καθώς οι εικόνες δεν είναι ευκρινείς, τις περιγράφει με προσοχή.

Άγνωστο αν για τα περιστατικά έχει λάβει γνώση οΙσραηλινός Στρατός, ο οποίος συνεχίζει την προέλαση στη Ράφα προς τον προσφυγικό καταυλισμό αλ Μαουάζι.

Ενώ, στο Ισραήλ, η μητέρα του Αντρέι Κοζλόφ, ενός από τους τέσσερις ομήρους που διασώθηκαν το περασμένο Σάββατο, αποκάλυψε πως η Χαμάς έπαιζε με το μυαλό τους. Τους είχε κάνει να πιστέψουν πως το Ισραήλ τους ήθελε νεκρούς. Τους ζητούσε ακόμα και να ψιθυρίζουν για να μην τους εντοπίσουν και τους σκοτώσουν ισραηλινά drone. Γι’ αυτό και ο τρόμος στο πρόσωπό τους κατά την έφοδο των ισραηλινών στρατιωτών στο σπίτι όπου κρατούνταν.

Επιμένοντας ότι το τέλος αυτού του πολέμου εξαρτάται από τη Χαμάς, η Ουάσιγκτον την κάλεσε εκ νέου να σταματήσει να χρονοτριβεί και να αποδεχθεί την υπάρχουσα πρόταση για εκεχειρία.