Απόστολος Λύτρας: Από κατήγορος κατηγορούμενος και προφυλακισμένος

Από τα εφηβικά του χρόνια στην τοπική ομάδα των Βριλησσίων, στα έδρανα του δικαστηρίου αναλαμβάνοντας πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη της χώρας και στην απόκτηση πολυτελών αυτοκινήτων και ακινήτων.
Ο Απόστολος Λύτρας ήθελε από μικρός να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Έπαιξε σε διάφορες ομάδες, με τις εφημερίδες να τον αποθεώνουν ως ανερχόμενο ταλέντο.

Στα 16 του, πήρε την απόφαση που ακολούθησε τελικά για την υπόλοιπη ζωή του και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της δικηγορίας.

«Με ενδιέφερε να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο αλλά στη Β’ Λυκείου άλλαξα γνώμη. Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο να ακολουθήσω το επάγγελμα του δικηγόρου – σημειωτέον ότι με αυτό ασχολούνταν όλη μου η οικογένεια», είχε αναφέρει ο δικηγόρος.

Σπούδασε στην Ιταλία και η επιτυχία δεν άργησε να έρθει. Από τα πρώτα του βήματα άρχισε να εμφανίζεται στην τηλεόραση και να μιλάει για νομικά ζητήματα. Τα τελευταία χρόνια ανέλαβε μία σειρά από σημαντικές υποθέσεις όπως της Ιωάννας Παλιοσπύρου, της Ρούλας Πισπιρίγκου και της 12χρονης από τον Κολωνό.

Η ζωή του έξω από τις αίθουσες του δικαστηρίου ήταν αυτή που πολλοί θα ήθελαν να ζουν. Ταξίδια σε πόλεις του εξωτερικού όπως το Παρίσι, η Ρώμη και το Ντουμπάι… Και φωτογραφίες που ποζάρει με ακριβά ρολόγια και υπερπολυτελή αυτοκίνητα.

Διακοπές σε ελληνικά νησιά με τη σύζυγό του και την 9χρονη κορούλα τους. Λάτρευαν τις βόλτες με το σκάφος. Κανείς δεν περίμενε την κατάληξη που θα είχε αυτή η φαινομενικά ειδυλλιακή σχέση…

Ο επιτυχημένος δικηγόρος μιλούσε σε συνεντεύξεις για την υπέροχη οικογένεια που είχε δημιουργήσει. Απέκτησε δύο κόρες από τον πρώτο του γάμο και μία αργότερα με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου. Προτεραιότητά του πάντα ήταν τα παιδιά του.

Ο Απόστολος Λύτρας καταξιώθηκε μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων με τη μία επιτυχία να διαδέχεται την άλλη. Απέκτησε μία ονειρεμένη ζωή τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Όλα αυτά πλέον μοιάζουν πολύ μακρινά. Ο 52χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και βρίσκεται πια ο ίδιος αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.