Απόστολος Λύτρας: Οι αντιφάσεις της απολογίας, το δράμα της συζύγου και το σκεπτικό για να μην προφυλακιστεί

Ερωτευμένος, μετανιωμένος και καθ’ ομολογίαν κακοποιητής με … ανεξερεύνητα ψυχολογικά προβλήματα! Αυτό ήταν το πλαίσιο της απολογίας που έδωσε χθες στην ανακρίτρια ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας και με αυτούς τους ισχυρισμούς κατάφερε να αποχωρήσει ελεύθερος από το ανακριτικό γραφείο, αν και κατηγορούμενος για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος που αφορά στην άγρια σωματική κακοποίηση της συζύγου του, επίσης δικηγόρου τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

«Είμαι χάλια και ψυχολογικά και σωματικά, δεν είμαι καλά, πώς να είμαι καλά;», ήταν τα πρώτα λόγια της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, που δέχθηκε επίθεση από τον ίδιο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, να πάει μαζί του σε ιδιωτική κλινική και να αποκαλυφθεί – χάρη στον γιατρό που την εξέτασε – ο άγριος ξυλοδαρμός της.

Ο Απόστολος Λύτρας, που στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί νομικά πολλές υποθέσεις γυναικείας κακοποίησης, ομολόγησε την πράξη του και εμφανίστηκε πρόθυμος να ζητήσει ψυχολογική βοήθεια. Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη και ανάκρισή του, ο 52χρονος δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, κάνοντας τις πρώτες της δηλώσεις στο Star, «έσπασε»: «Είμαι χάλια και ψυχολογικά και σωματικά. Προσπαθώ να διαφυλάξω την ψυχική μου και σωματική μου υγεία. Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Δεν είμαι καλά, πώς να είμαι καλά; Δεν γινόταν άλλο…», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Όπως μεταξύ άλλων κατέθεσε η 37χρονη γυναίκα για να πείσει το σύζυγό της να τη μεταφέρει σε γιατρό χρειάστηκε να του υποσχεθεί ότι αν ερωτηθεί δεν θα τον καταγγείλει για τον ξυλοδαρμό της αλλά θα πει ότι έπεσε μόνη της!

Η απόφαση για μη προφυλάκισή του Απόστολου Λύτρα προκάλεσε, πάντως, και συνεχίζει να προκαλεί σφοδρές, όμως δεν αλλάζει. Ο ίδιος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι η Δικαιοσύνη να αποφανθεί με απόφασή της για το αν πράγματι είναι ένοχος ή όχι. Μέχρι τότε είναι υποχρεωμένος να τηρεί τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν αντί προφυλάκισης με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα. Σύμφωνα με τους όρους αυτούς θα πρέπει να μετοικήσει από το σπίτι που διέμενε με τη σύζυγό του, να μην πλησιάζει τη γυναίκα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αλλά και ενταχθεί σε ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Το σκεπτικό της μη προφυλάκισης του Απόστολου Λύτρα

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν μετά την απολογία του Απόστολου Λύτρα να τον αφήσουν ελεύθερο, λαμβάνοντας υπόψη την κατάθεση του θύματος. Ότι δηλαδή ήταν η πρώτη φορά που ο Απόστολος Λύτρας ο άγριος ξυλοδαρμός την χτύπησε. Επίσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατάθεση πήραν και από την πρώην σύζυγό του, η οποία ναι μεν τον είχε καταγγείλει αλλά στο δικαστήριο ανακάλεσε.

Ο Απόστολος Λύτρας στην κατάθεσή του ανέφερε ότι θα ζητήσει ψυχολογική βοήθεια και σημείωσε ότι «δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος». Έτσι, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι όπως η υποχρέωση μετοίκησης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.