Απόστολος Λύτρας: Τα πρώτα 24ωρα στη φυλακή – Νέα ανακοίνωση από τον δικηγόρο

Το πρώτο του βράδυ στο κελί νούμερο 4 πέρασε χθες ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, γνωστή και ως VIP.

Η πρώτη επαφή του Απόστολου Λύτρα με τους δύο συγκρατούμενούς του φέρεται να άρχισε με ένταση, καθώς ο γνωστός ποινικολόγος πήγε να ανάψει ένα τσιγάρο και ο ένας αντέδρασε.

Όλο το υπόλοιπο 24ωρο του ωστόσο του γνωστού ποινικολόγου κύλησε ομαλά, με τον Απόστολο Λύτρα με το που μπήκε στις φυλακές να παραδίδει το κινητό του και έτσι επικοινωνεί με τα άτομα που επιθυμεί από το καρτοτηλέφωνο στην πτέρυγα. Αντάλλαξε χρήματα με μάρκες για να αγοράσει καφέ και τσιγάρα, ενώ σύμφωνα με πηγές απέφυγε να μιλήσει για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του σε συγκρατούμενούς του.

«Ο οποιοσδήποτε κρατούμενος που έρχεται για πρώτη φορά στη φυλακή δεν είναι εύκολη η προσαρμογή, ιδίως αν είναι επώνυμος κι έχουν πέσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Για εμάς είναι μία συνηθισμένη μέρα», είπε στο MEGA ο πρόεδρος ομοσπ. σωφρονιστικών υπαλλήλων Κωνσταντίνος Βαρσάμης, τονίζοντας πως το επεισόδιο που είχε ο ποινικολόγος με συγκρατούμενό του είναι κάτι το συνηθισμένο.

Λίγη ώρα μετά την προφυλάκισή του, την Πέμπτη, οι πρώτες επισκέψεις που δέχθηκε ήταν από το συνήγορο του και την αδελφή του ενώ σήμερα το απόγευμα στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκαν οι δύο μεγαλύτερες κόρες του και η πρώην σύζυγος του.

Ο Απόστολος Λύτρας κρατείται στην ΣΤ´ πτέρυγα των φυλακών, γνωστή και ως VIP. Το κελί του, με το νούμερο 4 είναι εξίσου λιτό με τα υπόλοιπα, μία κουκέτα και ένα μονό κρεβάτι, τραπεζάκι, κομοδίνο, ντουζ και τηλεόραση.

Η ανακοίνωση Λύτρα

Την ίδια στιγμή ο Απόστολος Λύτρας προχώρησε σε ανακοίνωση μέσα από τις φυλακές, κάνοντας λόγο για μία τεράστια ανθρωποφαγία απέναντι στο πρόσωπό του, αλλά και τη σύζυγό του.

«Όλες αυτές τις ημέρες μετά την πράξη που τέλεσα και έχω ήδη ομολογήσει και ζητήσει συγγνωμη τόσο από την σύζυγο μου όσο και από τα παιδιά μου, υπάρχει μια τεράστια ανθρωποφαγία όχι μόνο προς εμένα αλλά προς την σύζυγο μου που είναι θύμα αυτής της υπόθεσης και κάτ επέκταση στα 3 μου παιδιά. Έχουν ακουστεί τεράστια ψέματα και ανακρίβειες».

«Θέλω να διευκρινήσω ότι ουδεμία ευθύνη φέρει η σύζυγος μου για οφειλές μου που δημιουργήθηκαν πολύ πριν την γνωρίσω. Ουδέποτε η σύζυγος μου αρνήθηκε να μου παραδώσει τα προσωπικά μου αντικείμενα ή ότιδηποτε μου ανήκει γιατί ποτέ δεν την ζητήθηκε έστω τηλεφωνικά – άλλωστε όλα τα οικονομικής φύσεως ζητήματα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ μας ήδη κατά το διάστημα που η σχέση μας περνούσε κρίση».

«Τέλος θέλω να ζητήσω και πάλι συγγνωμη για την πράξη που τέλεσα σε μια γυναίκα που στάθηκε αξία σύζυγος σε μένα, αξία μάνα για το κοριτσάκι μας, δεύτερη μάνα για τα παιδιά μου, τα οποία ούτε πριν την πράξη μου ούτε τώρα ξεχωρίζει, από το δικό μας παιδί και εργάστηκε σκληρά όλα τα χρόνια της κοινής μας ζωής».

«Δεν την είχε χτυπήσει ξανά»

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Ν/Α Αττικής, αποκάλυψε πως επικοινώνησε με την Σοφία Πολυζωγοπούλου μετά τον ξυλοδαρμό της.

«Έχω έρθει και σε επαφή με τους δύο. Μετά τους ξυλοδαρμό προσπάθησα να έρθω σε επαφή με το θύμα για αν δω τι συμβαίνει πραγματικά. Δεν απάντησε τότε η κα Πολυζωγοπούλου, η γυναίκα είχε τραβήξει όσα τράβηξε, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Στη συνέχεια μου έστειλε μήνυμα και μιλήσαμε», είπε και συνέχισε:

«Όταν με κάλεσε την ρώτησα και μου είπε ότι δεν την είχε χτυπήσει ξανά».

Με τη σειρά του ο ποινικολόγος Κώστας Ντάλτας είπε πως πιθανότατα ο Απόστολος Λύτρας θα ισχυριστεί πως δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί.