Αποθέωση για τον Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό – «Έπεσαν τα τείχη» στην Αθήνα μετά το θρίαμβο στο Βερολίνο

Με το βαρύτιμο τρόπαιο στα χέρια και με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να τους αποθεώνουν από το αεροδρόμιο μέχρι το ΟΑΚΑ, παίκτες και προπονητές του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά τον θρίβαμο του Βερολίνου.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά στην ιστορία του καθώς κέρδισε την προηγούμενη Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης 95-80, στον μεγάλο τελικό του Final 4 στη Γερμανική πρωτεύουσα.

Το ανοιχτό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν χρειάστηκε πάνω από δύο ώρες για να φτάσει από το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι το Μαρούσι, με τους φιλάθλους να το πολιορκούν με καπνογόνα και φωνάζοντας συνθήματα.

Στην πρώτη θέση, ο «μαέστρος» των «πράσινων» Εργκίν Αταμάν, έχοντας δίπλα του το «Άγιο Δισκοπότηρο» της Ευρωλίγκας.

πιλότος του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού έβγαλε το τρόπαιο από το παράθυρο και αποθεώθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Από την 17η θέση το 2023, στην κορυφή της Ευρώπης το 2024

Όπως μετέδωσε από το Βερολίνο ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Βαγγέλης Ιωάννου, ο Παναθηναϊκός του Αταμάν και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, «χτίστηκε» μέσα σε 7 μήνες για να κατακτήσει την Ευρώπη.

«(…) Πρόκειται για μια τεράστια ανατροπή αγωνιστικών δεδομένων στη διάρκεια αυτών των μηνών, με κινήσεις συγκεκριμένες που έγιναν με την απόκτηση του Σλούκα και άλλων σημαντικών παικτών το καλοκαίρι, κυρίως όμως με την επιλογή του Αταμάν, ενός προπονητή “Μίδα” του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στις τελευταίες πέντε χρονιές έχει συμμετοχή σε τέσσερις τελικούς, έχει κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά τρόπαια, δύο με την Εφές».

Το χρονικό του μεγάλου τελικού

Το βράδυ της Κυριακής εκτυλίχθηκε ένας εκπληκτικός τελικός με μια ομάδα που έδωσε κάθε ικμάδα της δύναμής της, για τον φέρει τα μέτρα της, καθώς η Ρεάλ ξεκίνησε φουριόζα στην πρώτη περίοδο με προβάδισμα 36-25.

Οι 61 πόντοι ήταν οι περισσότεροι σε μια περίοδο στην ιστορία των φάιναλ φορ. Η διαφορά έφτασε και στους 14 πόντους για τους Μαδριλένους, 41-27 στο 12.

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αντιδράσει και το έκανε με τα δικά του όπλα, δηλαδή την άμυνα.

Στα τελευταία 8 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, δέχθηκε μόλις 13 πόντους και έβαλε 22, τη στιγμή μάλιστα που ο Ναν είχε προσωρινά παροπλιστεί, λόγω τριών φάουλ.

Ο τρομερός Σλούκας, ο Λεσόρ και ο Γκραντ ανέλαβαν τραβήξουν επιθετικά τους «πράσινους» και όλοι μαζί – όσοι χρησιμοποιήθηκαν- στραγγάλισαν τη Ρεάλ με την άμυνα.

Στο 18-24 βρέθηκε υπέρ των «Πράσινων» η δεύτερη περίοδος, όμως το πραγματικό αμυντικό ρεσιτάλ δόθηκε στην 3η περίοδο με επιμέρους σκορ 7-15. Αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας της Ρεάλ σε δεκάλεπτο, μέσα στη σεζόν.

Το τρίποντο του Ναν έδωσε το πρώτο προβάδισμα στο 24 (58-56) και από τη στιγμή που και ο Αμερικανός συντονίστηκε, ο Παναθηναϊκός δεν ξανακοίταξε πίσω.

Η υπογραφή στον θρίαμβο μπήκε με το 31-19 της τελευταίας περιόδου.

MVP του o Κώστας Σλούκας με 24 πόντους με 4/4 τρίποντα, 2/2 δίποντα και 8/9 βολές.

Στους 21 ο Ναν και 17 ο Λεσόρ.

Σλούκας: «Έχουμε ράψει ήδη το έβδομο, όμως ο βασικός στόχος της χρονιάς είναι το πρωτάθλημα»

Αποθέωση για τον Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό – «Έπεσαν τα τείχη» στην Αθήνα μετά το θρίαμβο στο Βερολίνο EUROKINISSI

Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” πήρε το μικρόφωνο στη φιέστα του Παναθηναϊκού στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και… έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Παιδιά θέλω να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη στην ομάδα από την αρχή και από την πρώτη στιγμή. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, έχουμε ράψει, ήδη, το έβδομο, όμως ο βασικός στόχος της χρονιάς είναι το πρωτάθλημα. Για αυτό θα παλέψουμε όλοι μαζί! Για αυτό!», είπε ο Κώστας Σλούκας, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να μην σταματούσαν να τραγουδούν το όνομά του και να τον αποθεώνουν.

Μήτογλου στο ΕΡΤNews: Ο Αταμάν έχει απίστευτο winning mentality – Ο αθλητισμός ενώνει, δεν χωρίζει

Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε στο αναλυτικό δελτίο του ΕΡΤNewsγια τη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού. Ο ίδιος δήλωσε, «πάρα πολύ χαρούμενος με τη νίκη» και πρόσθεσε πως και ο κόσμος το είχε πάρα πολύ ανάγκη.

«Πιστεύω έχουμε γράψει ιστορία. Καταφέραμε κάτι μοναδικό και φέραμε το 7ο αστέρι μετά από 13 χρόνια που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα».

Μετά το Κύπελλο, αναζητείται προπονητής στον Παναθηναϊκό

Αποθέωση για τον Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό – «Έπεσαν τα τείχη» στην Αθήνα μετά το θρίαμβο στο Βερολίνο (EUROKINISSI)

Το τριφύλλι έκλεισε με ιδανικό τρόπο, μία σεζόν, που όδευε προς παταγώδη αποτυχία, αφού η κατάκτηση του δεύτερου τη τάξει τροπαίου στην Ελλάδα και η έξοδος στην Ευρώπη, αποτέλεσαν βάλσαμο.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει σωστή επιλογή προπονητή, που το όνομά του και το βιογραφικό του θα μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους παίκτες, αλλά και τους οπαδούς.

Γι’ αυτόν τον σκοπό οι απαραίτητοι πόροι έχουν ήδη γίνει διαθέσιμοι από την διοίκηση, έτσι ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή, αφού μετά τα προβλήματα που υπήρξαν φέτος αναφορικά με την συγκεκριμένη θέση, στο «τριφύλλι» δεν θέλουν να συμβεί κάτι αντίστοιχο στην επόμενη σεζόν, οπού έχουν ως στόχους και πάλι μία καλή πορεία στην Ευρώπη και να κατακτήσουν τίτλους.