Apple Intelligence: Οι μετοχές της εταιρίας εκτινάσσονται κατά 7% μετά την ανακοίνωση της δικής της τεχνητής νοημοσύνης

Οι μετοχές της Apple εκτινάχθηκαν στα 7,2%, φτάνοντας σε νέο ρεκόρ 207,15 δολαρίων ανά μετοχή, στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μια ημέρα αφότου η εταιρεία με επικεφαλής τον Tim Cook ανακοίνωσε το δικό της πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η αξία της Apple ξεπερνά σήμερα τα 3,176 δισεκατομμύρια δολάρια, βάζοντας για άλλη μια φορά την εταιρεία στη δεύτερη θέση μεταξύ των εταιρειών με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία, μόνο πίσω από τη Microsoft.

Αυτή η δεύτερη θέση αμφισβητήθηκε τις τελευταίες ημέρες από την Apple και την εταιρεία τσιπ Nvidia, η οποία είχε θεαματική ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο.

Η Apple θα γεμίσει τα προϊόντα της με AI και θα συνεργαστεί με το OpenAI για να φέρει το ChatGPT στο Siri.

Στο συνέδριο προγραμματιστών, η εταιρεία της Apple ανακοίνωσε το Apple Intelligence, το δικό της σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ παρουσίασε μια συμμαχία με έναν άλλο γίγαντα σε αυτόν τον πολλά υποσχόμενο τομέα τεχνητής νοημοσύνης, όπως το OpenAI, δημιουργό του δημοφιλούς ChatGPT.

Η αξία των μετοχών της Apple έφτασε κάτω στις 19 Απριλίου (165$/μετοχή) και από εκείνη την ημερομηνία δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται σχεδόν αδιάκοπα, αλλά η άνοδος που καταγράφηκε σήμερα, η οποία ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ της 14ης Δεκεμβρίου, είναι άνευ προηγουμένου.

Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές που επικαλείται η πύλη CNBC, τα νέα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης θα ενισχύσουν τις πωλήσεις των συσκευών της εταιρείας λόγω της όρεξης των καταναλωτών πιστών στη μάρκα να αγοράσουν συσκευές εξοπλισμένες με νέα εργαλεία ολοένα και πιο ισχυρής τεχνητής νοημοσύνης.