Αθηνά Μαξίμου: “Ξέρω και άνδρες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία”

“Δεν υπάρχει αδύναμο φύλο, αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Έτσι έχουμε μεγαλώσει” διευκρινίζει η Αθηνά Μαξίμου.

Καλεσμένη της Ζωής Κρονάκη και του Δημήτρη Γιαγτζόγλου βρέθηκε η Αθηνά Μαξίμου, το πρωινό του Σαββάτου, στο πλατό της εκπομπής «Δύο στις 10» της ΕΡΤ με αφορμή την καλοκαιρινή της περιοδεία. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η γοητευτική πρωταγωνίστρια μίλησε για την έξαρση της βίας και της κακοποίησης με αφορμή και την πρόσφατη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Απόστολο Λύτρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Αθηνά Μαξίμου εκμυστηρεύτηκε αρχικά πως «νομίζω πως αυτό που αλλάζει πια είναι ότι τα πράγματα λέγονται και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να μετακινηθεί όλη αυτή η ιστορία που σημαίνει βία. Αλλάζει ο κόσμος και νομίζω πως αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα φύλα, έχει να κάνει με τους ανθρώπους γενικότερα».

«Δεν είναι θέμα μόνο γυναικείο γιατί εγώ ξέρω και άνδρες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία. Είναι όμως πιο δύσκολο σε έναν άντρα να βγει και να το ομολογήσει γιατί είναι σαν να χάνει τον ανδρισμό του. Ενώ δυστυχώς εμείς οι γυναίκες εμφανιζόμαστε πάντα ως το αδύναμο φύλο».

«Αυτό επί της ουσίας δεν βοηθάει τα πράγματα. Δεν υπάρχει αδύναμο φύλο, αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Έτσι έχουμε μεγαλώσει» πρόσθεσε εν συνεχεία, με σαφήνεια, η Αθηνά Μαξίμου σε αυτή τη νέα της συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση.

Πηγή: zappit.gr