Σε κινητοποιήσεις διαρκείας ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων, που δρομολογούνται για τη νέα σχολική χρονιά, καλεί η Ένωση Γονέων Ν. Χανίων.

Με μία αναλυτική ανακοίνωση το Δ.Σ. της Ένωσης καλεί γονείς/κηδεμόνες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν μαζί με φορείς της πόλης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Χανίων αναφέρει:

Μέσα στο καλοκαίρι και πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων με εντολή της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας προχωρά σε συγχωνεύσεις τμημάτων, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας. Προωθείται η βίαιη δημιουργία τμημάτων 25 μαθητών/τριών στα δημοτικά και νηπιαγωγεία με προφορικές οδηγίες για συγχωνεύσεις τμημάτων, με παράτυπες ακυρώσεις διχοτομήσεων τμημάτων, με υποχρεωτικές και αντιπαιδαγωγικές οδηγίες για μετακινήσεις μαθητών σε όμορα σχολεία.

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Αυγούστου, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με γονείς αλλά και φορείς και σωματεία της πόλης μας, αποφασίστηκε:

Τετάρτη 21/08 συμμετοχή στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει θέση ο Δήμος, στις 15.30 στο Δημαρχείο της πόλης.

Δευτέρα 26/08 συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή στο Ηράκλειο μαζί με τους συλλόγους εκπαιδευτικών Κρήτης, στις 11.30 στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Λεωφ. Κνωσσού 6.

Τετάρτη 28/08 κοινή συνέντευξη Τύπου με ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και Συλλόγους Γονέων, στις 15.00 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Πέμπτη 29/08 νέα κινητοποίηση, στις 11.00 στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έκδοση ψηφίσματος ώστε να πάρουν θέση σωματεία σύλλογοι και φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Πολύμορφες κινητοποιήσεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.