Χεζμπολάχ: Δεν θα υπάρξει επιστροφή των εποίκων στο Β. Ισραήλ πριν σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα

Το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, Σεΐχης Ναμπίλ Κάουκ, είπε ότι «η κλιμάκωση της πίεσης είναι απόδειξη της επιτυχίας της στρατηγικής αντίστασης», τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει επιστροφή των Σιωνιστών εποίκων στο βορρά( του Ισραήλ ) πριν σταματήσει η επίθεση κατά της Γάζας».

Επεσήμανε, ότι «το Ισραήλ δεν δίνει βάρος ούτε λαμβάνει υπόψη τις αραβικές συνόδους κορυφής, αλλά φοβάται την αντίσταση γιατί οι πύραυλοι Iron Dome και το αεροπλάνο F-16 δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τα Drones της αντίστασης στον Λίβανο που χτυπάνε τους στόχους της.

Ο Καούκ τόνισε ότι οι πορείες της ισλαμικής αντίστασης στον Λίβανο μπορούν να φτάσουν εκεί που πρέπει να φτάσουν στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη, στην Άκκα και πέρα από την Άκκα, στη Χάιφα και πέρα από τη Χάιφα.

Θεώρησε επίσης ότι «η ισραηλινή επιθετικότητα έχει φτάσει σε αδιέξοδο και υπέστη στρατηγική αποτυχία και τα στοιχεία είναι ότι η αντιπαράθεση στη Γάζα έχει επανέλθει στο γεωγραφικό τετράγωνο», τονίζοντας ότι «όλοι οι διεθνείς θεσμοί έχουν πέσει στη δοκιμασία του πολέμου. του αφανισμού στη Γάζα».