Ένας άνδρας στη Χιλή πληρώθηκε 330 φορές τον μισθό του λόγω γκάφας μισθοδοσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent Αντί για το κανονικό του εισόδημα των 500.000 πέσο Χιλής (περίπου 545 $), ο εργαζόμενος είχε κερδίσει 165.398.851 πέσο Χιλής (περίπου 180.418 $)) από τον κατασκευαστή αλλαντικών CIAL Alimentos.
Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Μάιο του 2022 και γίνεται ξανά viral.

Στη συνέχεια, ο ανώνυμος υπάλληλος πήγε στον αναπληρωτή διευθυντή του κέντρου διανομής του και τους ενημέρωσε ότι είχε πληρωθεί 330 φορές το ποσό που του έπρεπε. Για το λάθος ειδοποιήθηκε το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού από τον αναπληρωτή διευθυντή, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε από τον υπάλληλο να επισκεφθεί την τράπεζά του για να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής των πλεοναζόντων χρημάτων.

Δεν επέστρεψε τα χρήματα και αγνόησε κλήσεις και μηνύματα παρά την… υπόσχεσή του να πάει στην τράπεζα την επόμενη μέρα. Μετά από λίγες ώρες απάντησε στο τηλεφώνημα της εταιρείας λέγοντας ότι δεν μπορούσε να το κάνει γιατί είχε κοιμηθεί. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος υπέβαλε επιστολή μέσω του δικηγόρου του με την οποία πρότεινε την παραίτησή του. Από τότε η εταιρεία δεν έχει νέα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εργοδοσία έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις.