Επιχείρηση απεγκλωβισμού 15 νεοεισερχόμενων προσφύγων- μεταναστών από δύσβατη τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή των Δοτίων Χίου πραγματοποίησαν βραδινές ώρες Τρίτης, 13/8, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στις 9.20 μ.μ. της Τετάρτης, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (14-08-2024).

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός 5 ακόμη νεοεισερχόμενων ατόμων, από αστυνομικούς, απογευματινές ώρες χθες σε αγροτική τοποθεσία στην ίδια περιοχή.

Τις έρευνες και τη διάσωση συνέδραμαν, πτητικό μέσο της Ελληνικής Αστυνομίας (από όπου και η σχετική φωτογραφία) καθώς επίσης στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Για τους 20 συνολικά πρόσφυγες- μετανάστες θα ακολουθηθούν, σημειώνεται στο δελτίο τύπου, οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες πρώτης υποδοχής και υποβολής αιτημάτων για παροχή διεθνούς προστασίας.

Εν τω μεταξύ στο δελτίο τύπου της αστυνομίας δεν γίνεται αναφορά, αλλά πιθανότατα πρόκειται για τα άτομα που αποβίβασε ο διακινητής με ταχύπλοο που συνελήφθη από σκάφος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και κινιόταν στην θαλάσσια περιοχή Μαύρα Βόλια στο Εμπορειός, που βρίσκεται σχετικά κοντά από τα Δότια όπου και εντοπίστηκαν από την αστυνομία.