«Χτύπησε» στο τέλος η Αλβανία και έσωσε τον βαθμό (2-2) με Κροατία

Στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του EURO 2024, Κροατία και Αλβανία έμειναν στο 2-2 σε ένα συγκλονιστικό ματς με ανατροπές και δυνατές συγκινήσεις!

Ο αγώνας Κροατία – Αλβανία στο “Φολκσπαρκστάντιον” του Αμβούργου για την 2η του 2ου ομίλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας ήταν αποφασιστικής σημασίας για τις δύο βαλκανικές ομάδες, καθώς προέρχονταν από ήττες στην πρεμιέρα τους, απέναντι σε Ισπανία και Ιταλία αντίστοιχα.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2, ύστερα από ένα δραματικό φινάλε, που είδε το συγκρότημα της Αλβανίας να ισοφαρίζει στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων τους Κροάτες, οι οποίοι παραλίγο να ολοκληρώσουν μια μεγάλη ανατροπή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Πάνω που η Κροατία άρχιζε να επιβάλλει το παιχνίδι της στον αγωνιστικό χώρο, η Αλβανία έκανε τη ζημιά στην άμυνά της και πήρε το προβάδισμα με κεφαλιά του Λάτσι στο 11ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ασάνι από τα δεξιά! Στο 15′ οι Αλβανοί αναπτύχθηκαν ωραία, με τον Μπαϊράμι να συγκλίνει προς την περιοχή, να σουτάρει και τον Λιβάκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Οι Κροάτες προσπαθούσαν με ποδόσφαιρο κατοχής και υπομονής να κάνουν το παιχνίδι τους, τη στιγμή που η Αλβανία έψαχνε τους χώρους για να “χτυπήσει” στο ανοικτό γήπεδο. Ανασταλτικά το σύνολο του Σιλβίνιο τα είχε πάει άριστα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Οι Αλβανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 31′ για να κάνουν δύο τα τέρματά τους. Η κακή πάσα του Μόντριτς έδωσε την ευκαιρία στην Αλβανία να βγει στην αντεπίθεση, με τον Ασλάνι να βγαίνει τετ α τετ με τον Λιβάκοβιτς, αλλά ο Κροάτης γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι! Ο Λιβάκοβιτς έσωσε ξανά την Κροατία από τα χειρότερα, αφού στο φινάλε του πρώτου μέρους η Αλβανία άγγιξε το 2-0 με κεφαλιά του Μάναϊ.

Χτύπησε στο τέλος η Αλβανία και έσωσε τον βαθμό (highlights)
(AP Photo)

Άπλωσε το κορμί του ο Στρακόσια και με τρομερή επέμβαση στο σουτ του Σόυτσιτς αρνήθηκε την ισοφάριση στην Κροατία στο 50′. Η Κροατία κυκλοφορούσε τη μπάλα στο δεύτερο μέρος και εψαχνε τρόπους για να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα της Αλβανίας. Στο 58΄ ο Μόντριτς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, με τον αμαρκάριστο Σούταλο να στέλνει την μπάλα άουτ από κοντά. Η πρώτη τελική της Αλβανίας στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 63′, με το σουτ του Ασλάνι να καταλήγει στην αγκαλιά του Λιβάκοβιτς. Η Κροατία έκανε ανατροπή… αστραπή! Αρχικά, ο Κράμαριτς στο 64′ “εκτέλεσε” τον Στρακόσια στην κλειστή γωνία για το 1-1 και στο 66′ ο Γκιασούλα, ο οποίος μπήκε στην πορεία της μπάλας μετά από απομάκρυνση συμπαίκτη του, έκανε άθελά του το 2-1 για τους Κροάτες. Οι Αλβανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 90+1′ το σουτ του Χότζα σταμάτησε στον εξαιρετικό Λιβάκοβιτς! Στο 90+5′ όμως ο Γκιασούλα λυτρώθηκε για το αυτογκόλ και νίκησε τον Λιβάκοβιτς για να γράψει το τελικό 2-2, σε ένα ματς με δυνατές συγκινήσεις στο Αμβούργο!

ΓΚΟΛ: 74′ Κράμαριτς, 76′ Γκιασούλα (αυτ.) / 11′ Λάτσι, 90+5′ Γκιασούλα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: – / 77′ Χισάι, 90+4′ Ντάκου, 90+7′ Γκιασούλα
ΚΟΚΚΙΝΗ: – / –
ΔΟΚΑΡΙ: – / –

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Πέρισιτς (84′ Σόσα), Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς (46′ Μάριο Πάσαλιτς), Μάγερ (46′ Σούτσιτς), Κράμαριτς (84′ Μπατούρινα), Πέτκοβιτς (69′ Μπούντιμιρ).

ΑΛΒΑΝΙΑ: Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι (85′ Χότζα), Ασλάνι, Λάτσι (72′ Γκιασούλα), Ασάνι (64′ Σεφέρι), Μάναϊ (85′ Ντάκου), Μπαϊράμι.

Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και η βαθμολογία του Β’ Ομίλου:

Σάββατο 15 Ιουνίου

Ισπανία – Κροατία 3-0
Ιταλία – Αλβανία 2-1

Τετάρτη 19 Ιουνίου

Κροατία – Αλβανία 2-2

Πέμπτη 20 Ιουνίου

22:00 Ισπανία – Ιταλία (ΕΡΤ1)

Δευτέρα 24 Ιουνίου

22:00 Αλβανία – Ισπανία (ΕΡΤ3)
22:00 Κροατία – Ιταλία (ΕΡΤ1)

1.Iσπανία 3β. (3-0)
2.Ιταλία 3β. (2-1)
3.Αλβανία 1β. (3-4)
4.Κροατία 1β. (2-5)

*Στην περίπτωση ισοβαθμίας, το 1ο κριτήριο που καθορίζει την τελική κατάταξη είναι οι αγώνες μεταξύ των ομάδων. Το 2ο κριτήριο είναι τα συνολικά τέρματα.//Λ.

Χτύπησε στο τέλος η Αλβανία και έσωσε τον βαθμό (highlights)
(AP Photo)