Conference League: Οι πρωταγωνιστές, τα πριμ και η επόμενη ημέρα

Ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος ελληνικής ομάδας που κατέκτησε ο Ολυμπιακός με το Conference League ήταν ένας ποδοσφαιρικός άθλος με πολλούς πρωταγωνιστές. Κυρίαρχο πρόσωπο ο σκόρερ του χρυσού γκολ στο 116′ της παράτασης του τελικού με τη Φιορεντίνα, Αγιούμπ Ελ Καάμπι.

 

Ο 31χρονος Μαροκινός έφτασε τα 14 γκολ στην Ευρώπη, με τρία στη φάση των ομίλων του Europa League και άλλα… 11 στα νοκ άουτ του Conference League, με τη συνολική συγκομιδή του να είναι η καλύτερη της Ευρώπης

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του με απόκρουση τριών πέναλτι κόντρα στη Φενέρ Μπαχτσέ, δήλωσε «παρών» και στον τελικό με σημαντικές αποκρούσεις όταν χρειάστηκε.

Ο αρχιτέκτονας του ερυθρόλευκου άθλου Χοσέ Λουις Μεντιλίμπαρ πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου μετά το Europa League που πήρε με τη Σεβίλλη. Ο 62χρονος Βάσκος έγινε ο 2ος προπονητής με αντίστοιχη επιτυχία μετά τον Ράφα Μπενίτεθ.

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια του διεθνούς Τύπου για την πρώτη κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου από ελληνική ομάδα αλλά και σκληρή κριτική στη Φιορεντίνα για το 2ο συνεχόμενο χαμένο τελικό. 

Στον «Όλυμπο του ποδοσφαίρου» γράφει η ισπανική Μάρκα ενώ η ιταλική Γκαζέτα μιλά για τη στοιχειωμένη κούπα της Φιορεντίνα ενώ η Κοριέρε Ντέλο Σπορ στηλιτεύει την ιταλική ομάδα με τίτλο «Κατάρα της Βιόλα». 

Στην 15η θέση στη βαθμολογία της UEFΑ

Η επιτυχία του Ολυμπιακού ανέβασε την Ελλάδα στην 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA και η χώρα μας θα έχει εκπροσώπηση με πέντε ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την περίοδο 2025-’26. Στο οικονομικό πεδίο, οι Ερυθρόλευκοι έβαλαν στο ταμείο τους περισσότερα από 16 εκ ευρώ, έσοδα που αντιστοιχούν στη συνολική τους πορεία.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Ευάγγελος Μαρινάκης, θα «χρυσώσει» τους πρωταθλητές Ευρώπης, ανταμείβοντας την ανεπανάληπτη επιτυχία με το ποσό των 5 εκ. ευρώ. Η κατάκτηση του τροπαίου εξασφάλισε στον Ολυμπιακό το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Εuropa League με απευθείας είσοδο στη νεοσύστατη League Phase. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την πρώτη κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου. Οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν επίσης και εκείνοι τα συγχαρητήρια τους στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ.