Τσιόδρας: Επτά ερωτήματα στον κ. Κασσελάκη για το πόθεν έσχες του (audio)

«Εγώ ξέρω ότι τα πόθεν έσχες κατατίθενται κανονικά και εκεί θα πρέπει να απαντηθούν κάποια πολύ πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα» τόνισε ο Δημήτρης Τσιόδρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ σχετικά με την προαναγγελθείσα παρουσίαση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της περιουσιακής του κατάστασης απόψε κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου, ο κ. Τσιόδρας έθεσε τα ερωτήματα που πρέπει, τόνισε, να απαντήσει ο κ. Κασσελάκης καταθέτοντας στοιχεία.

«Τα ερωτήματα λοιπόν είναι, ποιες είναι οι εταιρείες στις οποίες μετείχε ο κ. Κασσελάκης, από τη στιγμή που λέει ότι τις έχει μεταβιβάσει. Σε ποιους τις έχει μεταβιβάσει και έναντι τίνος τιμήματος. Ποια ακίνητα είχε ή έχει στη διάθεσή του και πώς τα έχει αποκτήσει. Σχετικά με το πόσους φόρους έχει πληρώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν είχε μία θυγατρική και κάποιες άλλες εταιρείες. Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να τα απαντήσει ο κύριος Κασσελάκης. Δεν ξέρω αν θα το κάνει σε μια ομιλία και πώς. Αυτά δεν γίνονται προφορικά. Γίνονται με στοιχεία» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

«Ο κ. Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ που κόπτονται για τη διαφάνεια πρέπει να δώσουν στους Έλληνες πολίτες ποια είναι η περιουσιακή κατάσταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι υποχρέωσή του και μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι μέχρι τώρα έχει αποφύγει να το κάνει, παρότι προκαλείται διαρκώς» προσέθεσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Πρέπει να καταθέσει κανονικά πόθεν έσχες και να απαντήσει σε πολύ πολύ συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία εγείρονται προφανώς στη δημόσια συζήτηση, μιας και πρόκειται για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Περιμένουμε λοιπόν να το κάνει. Περιμένουμε αυτές τις απαντήσεις» συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

Σχετικά με το διαφαινόμενο μέγεθος της αποχής στις επικείμενες ευρωεκλογές που προβληματίζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει μάλιστα και της αρκετά αυξημένης θερμοκρασίας που προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία για το σαββατοκύριακο, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι  προφανώς παίζουν ρόλο οι κλιματικές συνθήκες, αλλά οι ευρωεκλογές συνήθως γίνονται αυτή την περίοδο του έτους.

«Προφανώς παίζει ρόλο το αν έχει ζέστη αλλά το βασικό ζήτημα είναι το πολιτικό. Δηλαδή ο άλλος αν θεωρεί ότι έχει κίνητρο για να πάει στην κάλπη ή όχι. Και εδώ πρέπει να σημειώσω το εξής, ότι θεωρούμε πολλές φορές τις ευρωεκλογές ως εκλογές δεύτερης κατηγορίας, γιατί έχουμε αποφασίσει ποιος θα κρατάει το τιμόνι της χώρας, ως εκ τούτου, θα εκλεγούν κάποιοι ευρωβουλευτές θα καταγραφεί και η πολιτική δύναμη των κομμάτων και πάμε παρακάτω. Δεν είναι έτσι, γιατί καταρχάς ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι πολλές κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητά μας λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, είτε αυτό αφορά τα έργα υποδομής, είτε αφορά την Κοινή Αγροτική Πολιτική, είτε αφορά τη μεταναστευτική πολιτική είτε τα ζητήματα της καθημερινότητας. Άρα εκεί, έχει πολύ, πολύ μεγάλη σημασία ποιοι θα πάνε.

Ερωτηθείς, τέλος, εάν υπάρχει η ανησυχία ότι εν μέσω των προβλημάτων της καθημερινότητας που ιεραρχούν οι πολίτες ψηλά, όπως η ακρίβεια και το σύστημα υγείας, θα θελήσουν με την ψήφο τους ή και με την αποχή να στείλουν μήνυμα δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση, ο κ. Τσιόδρας παραδέχθηκε πως πρόκειται για υπαρκτό κίνδυνο.

«Υπάρχει σε ένα τμήμα των πολιτών το εξής, ότι έχουμε ψηφίσει ποιος θα κυβερνήσει τα επόμενα τρία χρόνια, ξέρουμε ότι θα είναι ο Μητσοτάκης. Αν ετίθετο το ζήτημα ποιος κρατάει το τιμόνι της χώρας, η κουβέντα θα ήταν αλλιώς. Προφανώς όμως τούτο, αφού ξέρουμε ότι θα είναι Μητσοτάκης τα επόμενα τρία χρόνια, επειδή έχω δυσαρεστηθεί για το τάδε ζήτημα, επειδή δεν μου αρέσει το τάδε νομοσχέδιο το οποίο πέρασε, επειδή ο καθένας μπορεί να έχει διάφορους λόγους, μπορεί να πει ότι εγώ θα στείλω ένα μήνυμα ψηφίζοντας κάποιο μικρό κόμμα. Όμως θέλω να πω το εξής, ότι η ψήφος σε κάθε περίπτωση καταγράφεται όχι ως δημοσκόπηση, αλλά ως εθνική κάλπη. Την κοινοβουλευτική πλειοψηφία προφανώς την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να την έχει. Ωστόσο, από το βράδυ της Κυριακής κιόλας θα συζητάμε για τα πολιτικά συμπεράσματα που βγαίνουν από την κάλπη. Ως εκ τούτου, εκεί πέρα υπάρχει, ένα ζήτημα σχετικά με την επίτευξη του στόχου της Νέας Δημοκρατίας, που νομίζω ότι η επίτευξή του θα δώσει έναν καθαρό ορίζοντα τα επόμενα τρία χρόνια» είπα καταλήγοντας ο κ. Τσιόδρας.