Σε έντονα φορτισμένο κλίμα και με απευθείας αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων κύλησε το debate για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μεταδόθηκε από την ΕΡΤ.

Δώδεκα ημέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, οι έξι υποψήφιοι – Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης – ανέπτυξαν τις θέσεις τους σε έξι θεματικές ενότητες, με την τηλεμαχία να αποτελεί κρίσιμο σημείο πριν την κάλπη.

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν φέρει το ΠΑΣΟΚ να θεωρείται η πιο αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική λύση, ενώ το «δίπολο» Ανδρουλάκη – Δούκα ξεχωρίζει, με το ενδιαφέρον να στρέφεται ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο. Οι συζητήσεις κινήθηκαν σε υψηλούς τόνους, με την Άννα Διαμαντοπούλου να δέχεται κριτική για τη στήριξή της στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα ως δημάρχου Αθηναίων επίσης βρέθηκε στο στόχαστρο.

Δείτε βίντεο, το debate:

Μία από τις πιο έντονες στιγμές της βραδιάς ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Νίκου Ανδρουλάκη, όταν η κα Γιαννακοπούλου τον κατηγόρησε για συνεχείς υπονοούμενα κατά των άλλων υποψηφίων, με την ένταση να κλιμακώνεται κατά τη συζήτηση για το Μεταναστευτικό.

Ο Παύλος Γερουλάνος κατέκρινε την κα Διαμαντοπούλου για την πολυετή απουσία της από την πολιτική σκηνή του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι δηλώσεις της σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και την τραγωδία των Τεμπών δέχθηκαν σφοδρή κριτική από τον Χάρη Δούκα.

Η διαμάχη για το «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» μεταξύ της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Μιχάλη Κατρίνη επίσης αναδείχθηκε ως ένα από τα κύρια σημεία της βραδιάς, με τον κ. Κατρίνη να τονίζει τη σημασία της διαφύλαξης της εθνικής εξωτερικής πολιτικής.