Δείτε τα τρία μικρά με τα πολλά “κοινά” μεταξύ τους που προτιμά το αγοραστικό κοινό

Στη “λίστα” που ακολουθεί, έχουμε τις τρεις πολύ “δυνατές” προτάσεις της μικρής κατηγορίας. Τα κοινά τους είναι πάρα πολλά μια και προκύπτουν από τον ίδιο μητρικό Όμιλο. Οι εκδόσεις τους στην ελληνική αγορά, δείχνουν πως μπορούν και καλύπτουν με πολύ πειστικό τρόπο όλες τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού, οπότε και δικαίως συγκεντρώνουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της προτίμησης του τελευταίου. Η εμπορική τους πορεία είναι ανάλογη της αξίας τους ως αυτοκίνητα, που μπορούν να παίξουν πολλούς ρόλους και να μην περιοριστούν σε εκείνον του “αστικού μεταφορέα”.

1. Citroen C3

Το supermini της Citroen έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα πως είναι ένα μοντέλο που μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες μιας οικογένειας. Με ξεχωριστή άνεση και μπόλικους χώρους, το C3 μπορεί να κατηγοριοποιείται στα “μικρά” και η τιμή του -λόγω αλλαγής του μοντέλου και των τρεχουσών προσφορών- να είναι πραγματικά δελεαστική, προκύπτει όμως ιδιαίτερα πειστικό ως πακέτο. Αυτό προφανώς εκτιμήθηκε από το αγοραστικό κοινό μέχρι στιγμής και με δεδομένο το ότι η επόμενη γενιά του μοντέλου που είναι προ των πυλών, έχει τελείως διαφορετικό αισθητικό προφίλ, έδωσε το χαριστικό boost στις πωλήσεις του από την αρχή της χρονιάς και μέχρι τώρα.

2. Opel Corsa

Είναι σύγχρονο, πολύ σωστά τοποθετημένο τιμολογιακά στην κατηγορία και προσφέρει πολλές επιλογές σε ότι έχει να κάνει με το είδος της ενέργειας που χρησιμοποιούν οι ικανοί του κινητήρες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το πολύ καλό όνομα της Opel στην κατηγορία και όχι μόνο αλλά και την ελληνική αντιπροσωπεία που έχει αποδείξει πως μπορεί να “στέκεται” και ως αυτόνομη αιτία για την επιλογή κάποιου αυτοκινήτου. Τα παραπάνω είναι όπως φαίνεται ικανά για να κρατήσουν το πρόσφατα ανανεωμένο Corsa στη “μάχη” για την κορυφή των πωλήσεων του 2024, κάνοντας ένα εξαιρετικό “ράλι” μέχρι στιγμής.

3. Peugeot 208

Είναι ίσως το πιο γοητευτικό μοντέλο της κατηγορίας και με την αισθητική του και μόνο, “κάνει φίλους” για την εταιρεία γενικότερα. Το μικρό μοντέλο της Peugeot, συνεχίζει και μας “απασχολεί” με την πολύ δυναμική του παρουσία στην ελληνική αγορά, όντας ένα μικρό premium σε λογική τιμή και με “συγκρατημένο” κόστος χρήσης. Το τελευταίο οφείλεται στο γεγονός πως η βασική επιλογή είναι το χαρισματικό τρικύλινδρο σύνολο των 1,2 λίτρων, ενώ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του μοντέλου παίζει και η αμιγώς ηλεκτρική του εκδοχή με το ικανό σύνολο των 136 ίππων και τη μεγάλη αυτονομία που ξεπερνά τα 360 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Πηγή: Sport24.gr