Περίπου μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Παύλου Πολάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Η συνάντηση ξεκίνησε με την προοπτική να παρευρεθούν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, αλλά τελικά κατέληξε σε ένα τετ-α-τετ, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

Η πρόσκληση του Παύλου Πολάκη είχε αποσταλεί σε όλους τους υποψήφιους αρχηγούς, ωστόσο η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη φάνηκε να γίνεται αιτία αντιπαράθεσης. Ο Νικόλας Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος δεν αποδέχτηκαν να προσέλθουν, αντιδρώντας στο εξώδικο που είχε αποστείλει ο κ. Κασσελάκης για τη διαρροή του «πόθεν έσχες» του. Αντίστοιχη στάση κράτησε και ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος είχε θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν.

Στο τέλος, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μόνο μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Στέφανου Κασσελάκη, με τον τελευταίο να προχωρά σε δηλώσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. «Δεν παίρνω πίσω το εξώδικο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, επιχειρώντας να διαβεβαιώσει ωστόσο ότι δεν έχει πρόθεση να προκαλέσει περαιτέρω νομικές ταλαιπωρίες για το κόμμα.

Αναφερόμενος στη διαδικασία, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πως «ήρθα χωρίς όρους για να συζητήσω» και κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν σε ένα συνέδριο με όρους διαφάνειας και ισονομίας, ζητώντας να μην υπάρξει επιλεκτική μεταχείριση. Σχετικά με το ζήτημα του «πόθεν έσχες», ο πρώην πρόεδρος επεσήμανε ότι η άμεση αντίδραση της γραμματείας τον ικανοποίησε, καθώς «δημοσιοποιήθηκαν οι δηλώσεις όλων των υποψηφίων, διασφαλίζοντας την ισονομία».

Ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε να ζητήσει από τη γραμματεία του κόμματος να διεξάγει μια ολοκληρωμένη έρευνα για τη διαρροή του δικού του «πόθεν έσχες», την οποία χαρακτήρισε ως «επιλεκτική και στοχευμένη», αφήνοντας αιχμές ότι σκοπός της ήταν η αμαύρωση της εικόνας του ως υποψήφιου.

Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αβέβαιο, καθώς οι εντάσεις κορυφώνονται και οι εσωκομματικές ισορροπίες αναμένεται να κριθούν στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.