Δέσποινα Στυλιανοπούλου: «Ήταν ένα πλάσμα φωτεινό, γεμάτο ενέργεια» – Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για τον θάνατο της ηθοποιού

Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου. Στα 92 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου που πρωταγωνίστησε σε εκατοντάδες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Η αγαπημένη ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό με την θλιβερή είδηση του θανάτου της να κάνει γνωστή η ανιψιά της, Άννα Στυλιανοπούλου.

«Είχε μία καρδιά μοναδική»
Ο θάνατος της αγαπημένης ηθοποιού βύθισε σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο.

«Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου ήταν ένα φωτεινό πλάσμα, γεμάτο ενέργεια, γεμάτο ταλέντο. Ήταν μία χαριτωμένη γυναίκα. Ήταν η πιο συνεπής ηθοποιός που έχω δουλέψει», είπε η Άννα Φόνσου.

«Ήταν ένα εξαιρετικό άτομο. Ήταν μία συνεργάτης καταπληκτική. Είχαμε κρατήσει μία καλή φιλία αυτά τα χρόνια. Ήταν η πιο καλή συνάδελφος που έχω συναντήσει. Ξέρω ότι κι αυτή πραγματικά με αγαπούσε, όπως κι εγώ. Είχε μία καρδιά μοναδική», είπε η Ρίκα Διαλυνά.

Η καριέρα
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου γεννήθηκε το 1932 και η καταγωγή της ήταν από τη Μεσσήνη. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη το 1959.

Πρωτοεμφανίστηκε με το Πειραϊκό Θέατρο του Δημήτρη Ροντήνη στην τραγωδία «Ηλέκτρα» το 1959, ενώ παράλληλα φοιτούσε στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Το 1960 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία της Έλλης Νεζερίτη «Ο ξένος της νύχτας» και έκτοτε καθιερώθηκε σε κωμικούς ρόλους. Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά.

Το έτος 1967, σε πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους θεωρήθηκε «Έτος Στυλιανοπούλου», επειδή είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στον ίδιο χρόνο. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός Αμέσου Δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Η κηδεία της μεγάλης ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (12/6) στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.