Δέσποινα Τσόκου: «Σε αυτό το αμάρτημα έχω υποπέσει και εγώ»

«Στο παρελθόν μπορεί να ήμουν περισσότερο ζηλιάρα», λέει η Δέσποινα Τσόκου.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, Δέσποινα Τσόκου, και η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Σμαράγδα Χρηστάκη, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας Vita» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την ζήλια.

«Στο παρελθόν μπορεί να ήμουν περισσότερο ζηλιάρα. Πλέον, δεν συγκρίνομαι με άλλους, αλλά με την ιδεατή εικόνα που έχω για τον εαυτό μου. Σε νεαρές ηλικίες θεωρούμε ως δεδομένο ότι μπορεί να λέμε στον άλλον πού θα πάει και με ποιον θα βγει. Σε αυτό το αμάρτημα έχω υποπέσει και εγώ. Όταν ήμουν στο σχολείο είχα μία σχέση με ακραία ζήλια. Δεν γινόταν να μην σηκώσω το τηλέφωνο, γιατί δημιουργούνταν πρόβλημα», είπε αρχικά η Δέσποινα Τσόκου.

Η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Σμαράγδα Χρηστάκη, αναφέρει πως η ζήλεια έχει να κάνει και με τα υλικά αγαθά και τις αρετές που θα θέλαμε να έχουμε αλλά και στη διεκδίκηση ενός συντρόφου: «Είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα αλλά το θέμα είναι σε ποια σημεία φτάνει.

Είναι φυσιολογικό να έχω για τον εαυτό μου κάποια πράγματα, και να λέω ‘’θα ήθελα να φτάσω και εγώ εκεί’’. Όταν μετά από αυτήν την σκέψη συνεχίζεις με την σκέψη ‘’αφού δεν το έχω εγώ, θα στο πάρω’’. Εκεί δεν είναι φυσιολογικό αλλά τοξικό. Όσοι ζηλεύουν βιώνουν έντονο στρες και αγωνία».

Πηγή: zappit.gr