«Διαρροή» κρυπτονομισμάτων $308 εκατ. από το ανταλλακτήριο DMM Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια “Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα” που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων της Ιαπωνίας DMM Bitcoin δήλωσε την Παρασκευή ότι έχασε 4.502,9 bitcoin, αξίας περίπου 308 εκατ. δολαρίων, σε μια «μη εξουσιοδοτημένη διαρροή», όπως την αποκάλεσε η εταιρεία.

Το DMM Bitcoin δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς συνέβη το περιστατικό ή εάν εμπλέκεται εξωτερικός δράστης, αλλά είπε ότι το διερευνά και έχει περιορίσει ορισμένες υπηρεσίες.

Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων αποτελούν συχνούς στόχους κυβερνοεπιθέσεων, αν και οι απώλειες τέτοιας κλίμακας είναι σπάνιες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το DMM Bitcoin είπε ότι θα αντικαταστήσει τις χαμένες καταθέσεις bitcoin των πελατών του με τη βοήθεια άλλων εταιρειών του ομίλου.

Η Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Ιαπωνίας ζήτησε από την εταιρεία να ερευνήσει το περιστατικό, ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK.

Το bitcoin καταγράφει απώλειες 1,98% στα 67.274 δολάρια. 

Πηγή: euro2day.gr