Diddy: Μιλούν για πρώτη φορά οι τρεις γυναίκες που το κατήγγειλαν

Τρεις γυναίκες μιλούν για πρώτη φορά για τις αγωγές τους σχετικά με τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκαν από τον Sean «Diddy» Combs.

Σε δημοσίευμα του Rolling Stone, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 28 Μαΐου, η Τζόι Ντίκερσον-Νιλ, η Κρίσταλ Μακ Κίνεϊ και μια ανώνυμη γυναίκα αποκάλυψαν πληροφορίες για τις τραυματικές εμπειρίες τους με τον ράπερ.

«Δεν πρόκειται για χρήματα», δήλωσε στο πρακτορείο η Ντίκερσον-Νιλ, η οποία κατέθεσε αγωγή κατά του 54χρονου Diddy στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2023. «Έχει να κάνει με το να βεβαιωθούμε ότι ο κόσμος θα δει ότι αυτός ο άνθρωπος που έφτασε στο επίπεδο του “ειδώλου” είναι στην πραγματικότητα άρρωστος και έχει αφήσει τόσα πολλά θύματα λόγω της ατιμώρητης αηδιαστικής συμπεριφοράς του εδώ και χρόνια».

Η Ντίκερσον-Νιλ πρωταγωνίστησε στο πλευρό του μεγιστάνα της μουσικής σε ένα μουσικό βίντεο του 1990 και ισχυρίστηκε ότι της ζήτησε να βγουν για δείπνο το 1991. Σύμφωνα με την ίδια, ο Combs φέρεται να την «νάρκωσε, να της επιτέθηκε σεξουαλικά και να την κακοποίησε» κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους. Στα δικαστικά έγγραφα που είχε αποκτήσει τότε το Us Weekly, η Ντίκερσον-Νιλ ισχυρίζεται επίσης ότι υπήρξε θύμα «πορνογραφικού υλικού εκδίκησης» που δημιούργησε και διακίνησε ο Diddy.

Η 43χρονη Μακ Κίνεϊ μοιράστηκε τη δική της εμπειρία με το πρακτορείο.

«Είχα σχεδιάσει ένα ολόκληρο μέλλον [στο μόντελινγκ], το οποίο μου έκλεψαν. Το να δέχεσαι σεξουαλική επίθεση και να μην έχεις καμία προσφυγή είναι τόσο οδυνηρό», δήλωσε το μοντέλο, το οποίο κατέθεσε αγωγή εναντίον του Combs την Τρίτη 21 Μαΐου.

Η Μακ Κίνεϊ ισχυρίστηκε ότι συνδέθηκε με τον Diddy το 2003 σε μια εκδήλωση για την Εβδομάδα Μόδας Ανδρών στο Cipriani Downtown στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια την κάλεσε στο στούντιό του. Ισχυρίστηκε ότι κάποιοι συνάδελφοί του ήταν παρόντες στο στούντιο και έπιναν ποτά και κάπνιζαν μαριχουάνα. Η Μακ Κίνεϊ κάπνισε από τη μαριιχουάνα και ισχυρίστηκε ότι ένιωσε «πολύ δυνατή», γεγονός που την έκανε να αισθάνεται σαν να αιωρείται. Στην κατάθεση, η Μακ Κίνεϊ μοιράστηκε ότι πιστεύει ότι το χόρτο περιείχε μέσα με κάποιο ναρκωτικό. Ισχυρίστηκε ότι ο Combs στη συνέχεια την ανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ.

Μιλώντας στο Rolling Stone, η Μακ Κίνεϊ πρόσθεσε: «Ένιωθα σαν να πεθαίνω κάθε μέρα επειδή δεν είχα ακόμα τη δύναμη να βγω μπροστά… Ελπίζω ότι μιλώντας, μπορώ να βοηθήσω και άλλους επιζώντες να βγουν μπροστά και να αναζητήσουν δικαιοσύνη».

Στο δημοσίευμα υπάρχουν επίσης σχόλια από μια τρίτη γυναίκα. Μια «άγνωστη από την περιοχή του Ντιτρόιτ», η οποία ήταν 17 ετών τότε, κατηγόρησε τον Diddy ότι την βίασε ομαδικά το 2003.

Ο δικηγόρος του Combs δεν απάντησε στους συγκεκριμένους ισχυρισμούς των τριών γυναικών που εμφανίζονται στην έκθεση, αλλά μοιράστηκε μια δήλωση στο Rolling Stone.

«Ο κ. Combs δεν μπορεί να σχολιάσει διευθετημένες δικαστικές υποθέσεις, δεν θα σχολιάσει εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις και δεν μπορεί να ασχοληθεί με κάθε ισχυρισμό που μαζεύει ο Τύπος από οποιαδήποτε πηγή, όσο αναξιόπιστη κι αν είναι», δήλωσε ο δικηγόρος Τζόναθαν Ντέιβις στο πρακτορείο. «Γνωρίζουμε ότι οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν ενδελεχή έρευνα και ως εκ τούτου έχουμε εμπιστοσύνη ότι οποιαδήποτε σημαντικά ζητήματα θα αντιμετωπιστούν στο κατάλληλο μέρος, όπου οι κανόνες διακρίνουν τα γεγονότα από τη μυθοπλασία».