Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ, καθώς οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, επιδιώκουν να προσελκύσουν τη στήριξη των υπολοίπων που αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο. Ένα από τα πρώτα σημεία σύγκλισης μεταξύ τους είναι η αποδοχή για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, με τις λεπτομέρειες να απομένουν για να οριστικοποιηθούν. Παράλληλα, στη Βουλή, ο Παύλος Γερουλάνος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους δύο υποψηφίους, σε μια προσπάθεια να καταθέσει τις δικές του προτάσεις για την πορεία του κόμματος.

Οι συναντήσεις με τον κ. Γερουλάνο έγιναν κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο υποψηφίων. Η συζήτηση με τον κ. Ανδρουλάκη διήρκησε περίπου μία ώρα, ενώ αυτή με τον κ. Δούκα περίπου 45 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε καμία πρόθεση παζαριού, ούτε προσφορά ανταλλαγμάτων από καμία πλευρά. Αντίθετα, ο κ. Γερουλάνος παρουσίασε στους δύο υποψήφιους ένα κείμενο με τίτλο «Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας», περιγράφοντας τις προτάσεις του για την ανανέωση του κόμματος.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε πως δεν μπορεί να κατευθύνει τους πολίτες σε κάποια από τις δύο υποψηφιότητες, τονίζοντας ότι η επιλογή ανήκει στα μέλη του ΠΑΣΟΚ που καλούνται να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο. «Ό,τι είπα στους πολίτες την Κυριακή δεν αλλάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι θα επικοινωνήσει με όλους τους συνυποψηφίους του, επιδιώκοντας να βρεθούν κοινές λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. «Έχουμε κοινές αγωνίες και θα συνεχίσουμε πιο δυνατά για να εκφράσουμε τις προσδοκίες των πολιτών», σημείωσε.

Αντίστοιχα, ο Χάρης Δούκας ανέφερε ότι οι συναντήσεις έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα, συζητώντας τις αναγκαίες τομές και την ανακατεύθυνση που χρειάζεται το κόμμα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της σύγχρονης πολιτικής σκηνής.

Οι δύο υποψήφιοι συμφώνησαν στη διεξαγωγή ντιμπέιτ, με στόχο να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση των όρων και της ημερομηνίας διεξαγωγής του, καθώς ο δεύτερος γύρος των εκλογών πλησιάζει.