Δίκαιη νίκη και πρόκριση για την Ισπανία, 1-0 την Ιταλία

Οι Ίβηρες ήταν καλύτεροι από τους Ιταλούς σε όλη την διάρκεια του ματς και το τελικό σκορ τους αδικεί.

Στον αντίποδα η Ιταλία αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο μη μπορώντας να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Ισπανίας που δίκαια έφτασε στο 1-0, σκορ που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο υπέρ της.

Ο αγώνας

Πριν από τη σέντρα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γκέρχαρντ Άιγκνερ, του άλλοτε γενικού γραμματέα της UEFA που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι Ισπανοί κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα και την μετέφεραν αριστερά, με τον Νίκο Γουίλιαμς να βγάζει εξαιρετική σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής και τον Πέδρι να πιάνει την κεφαλιά, για να υποχρέωσει τον Ντοναρούμα σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ.

Η Ισπανία κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και μοιάζει η πιο επικίνδυνη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, με την Ιταλία να προσπαθεί να παίξει στην κόντρα επίθεση.

Στο 10΄ ο Μοράτα με απίστευτη σέντρα βρήκε το κεφάλι του Νίκο Γουίλιαμς στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον εξτρέμ της Αθλέτικ να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ντοναρούμα.

Oι Ισπανοί είχαν δύο καλές στιγμές μέσα σε ένα λεπτό, με τον Ντοναρούμα να κρατάει το μηδέν και στις δύο περιπτώσεις. Ο αρχηγός της Ιταλίας αρνήθηκε το γκολ στο κοντινό πλασέ του Μοράτα στο 24′, ενώ στο 25′ με εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ το πολύ δυνατό σουτ του Φαμπιάν Ρουίθ.

Το σουτ του Κιέζα με την συμπλήρωση του 45λέπτου ήταν απελπιστικά άστοχο και ταυτόχρονα η πρώτη τελική προσπάθεια των Ιταλών. Στατιστικό που μαρτυρά και την αγωνιστική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Ίβηρες ήταν καλύτεροι, είχαν την κατοχή της μπάλας και αυτοί που δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για ένα τουλάχιστον γκολ, με τους Ιταλούς να προσπαθούν να παίξουν στον χώρο και το 0-0, μάλλον “κολακεύει” την εικόνα τους.

Όπως τελείωσε το α΄ μέρος εκκίνησε το δεύτερο. Η Ισπανία ήταν καλύτερη, είχε την κατοχή της μπάλα και δημιουργούσε ευκαιρίες.

Ότι δεν κατάφεραν οι επιθετικοί των Ισπανών, να βρουν δίχτυα, το έκαννα μόνοι τους οι Ιταλοί.

Ο Γουίλιαμς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μοράτα βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι, ο Ντοναρούμα δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και ο Καλαφιόρι μπερδεύτηκε και με το πόδι την έστειλε στα ιταλικά δίχτυα, κάνοντας στο 55΄ το 1-0 και αφού τρία λεπτά νωρίτερα ο Πέδρι είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξι το σκορ.

Η Ισπανία δεν αρκέστηκε στο γκολ και συνέχισε να πιέζει. Μοράτα και Γιαμάλ έκαναν σουτ, αλλά δεν νίκησαν τον Ντοναρούμα.

Ο Σπαλέτι με κινήσεις από τον πάγκο προσπάθησε να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του, αλλά την μεγάλη ευκαιρία την είχαν και πάλι οι Ίβηρες.

Στο 70ο λεπτό ο Γουίλιαμς με δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ντοναρούμα.

Στο 74′ οι Ιταλοί φάνηκαν απειλητικοί, αλλά το σουτ του Πελεγκρίνι δεν βρήκε στόχο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς οι Ισπανοί έριξαν τον ρυθμό τους, αλλά μια ανάσα από το γκολ αυτόι έφτασαν. Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Ντοναρούμα κράτησε το σκορ και το ματς “ζωντανό”, όταν σταμάτησε το σουτ Πέρεθ.

ΓΚΟΛ: 55΄ Καλαφιόρι (αυτ.) /

Δοκάρια: 70΄ Γουίλιαμς

Κίτρινες κάρτες: 45+ Ρόντρι, 69΄ Λε Νορμάντ/15΄ Ντοναρούμα, 46΄ Κριστάντε

Oι συνθέσεις

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Πέδρι (71′ Μπαένα), Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ, Γιαμάλ (71΄ Τόρες), Μοράτα (78΄ Οϊαρθάμπαλ), Γουίλιαμς (78΄ Πέρεθ).

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντιμάρκο, Μπαρέλα, Ζορζίνιο (46΄ Καμπιάζο), Φρατέζι (46΄ Καμπιάζο), Πελεγκρίνι (82΄ Ρασπαντόρι), Κιέζα (64΄ Τζακάνι), Σκαμάκα (64΄ Ρετεγκί).