Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη επανήλθε στις προτάσεις της για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα στην Αριστερά, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει ανασύνταξη ενός προοδευτικού μετώπου». Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, η Κατσέλη εξήγησε ότι μια τέτοια ανασύνταξη μπορεί να γίνει μέσω μιας πρωτοβουλίας πολιτών και κοινωνικών φορέων, με στόχο τη σύγκλιση σε ένα προγραμματικό συνέδριο που θα οδηγήσει σε ενιαίο ψηφοδέλτιο το 2025.

Η Κατσέλη τόνισε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι «τολμηρή, φιλόδοξη και ρεαλιστική», αλλά απαραίτητη για την προοδευτική ανασύνταξη. Αναφερόμενη στον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ευθύνη να συμμετάσχει στην ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου. Υπογράμμισε την ανάγκη να δοθούν αξιόπιστες επιλογές στους πολίτες, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τη δημοκρατία.

Επίσης, σημείωσε ότι κάθε ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να εξετάσει το έργο και τις προοπτικές των πολιτικών προσώπων, θέτοντας τρία ερωτήματα: «Τι έχει προσφέρει ο καθένας; Τι έργο έχει αφήσει; Και τι θέλει να κάνει στο μέλλον;» Τέλος, η Κατσέλη προειδοποίησε ότι χωρίς ανασύνταξη, η δημοκρατία θα βρεθεί σε κίνδυνο.