Προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του ALPHA, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία καταγράφει η δημοσκόπηση, με την Πειραιώς να καταλαμβάνει το 23,7%. Το παγιώνεται στη δεύτερη θέση με 13,2%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1%, το ΚΚΕ με 7,7%, η Νίκη με 3,4%, η Φωνή Λογικής με 3,4% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,3%.

Η μέτρηση αποτυπώνει μία εικόνα κοινωνικής δυσαρέσκειας, καθώς το 85% δηλώνει ότι βλέπει τις τιμές να αυξάνονται και το 48% ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ δεν θα βοηθήσουν καθόλου τις οικογένειές τους.

Σε μια μάχη ανάμεσα στους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Άννα Διαμαντοπούλου και Παύλου Γερουλάνου αναμένεται να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία του κόμματος.  Σε ερώτηση ποιον θα ψηφίσετε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ψηφοφόροι του κόμματος επιλέγουν σε ποσοστό 28,7% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 23,1% τον Χάρη Δούκα,17,2% την Άννα Διαμαντοπούλου και 9,4% τον Παύλο Γερουλάνο. Ακολουθούν με 4,4% ο κ. Κατρίνης, 3,3% η κ. Γιαννακοπούλου και 13,9% δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει.