Δύο διαφορετικές υποθέσεις διακίνησης μεταναστών απασχόλησαν μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο τις αρχές της Σύμης. Οι λιμενικοί συνέλαβαν δύο νέους άνδρες, 22 και 23 ετών ως διακινητές.

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις νοτιοανατολικές ακτές της Σύμης με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Το ταχύπλοο προσέγγισε την παραλία του «Βαθύ Γιαλού», όπου δεκαεπτά αλλοδαποί αποβιβάσθηκαν και κινήθηκαν προς την κορυφή του βουνού, ενώ οχτώ παρέμειναν στο σκάφος και περισυνελέγησαν. Οι δεκαεπτά αλλοδαποί εντοπίστηκαν λίγο αργότερα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σύμης στην περιοχή «Γιαλός».

Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από την περιοχή Μποζμπουρουν της Τουρκίας, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός ως ο διακινητής των υπολοίπων, ενώ το ταχύπλοο κατασχέθηκε

Τις μεσημβρινές ώρες προχθες, ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις βορειοδυτικές ακτές της Σύμης με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το ταχύπλοο προσέγγισε την παραλία του Άγιου Αιμιλιανού, όπου οι δεκαέξι αλλοδαποί και ο διακινητής τους αποβιβάσθηκαν και κινήθηκαν προς την κορυφή του βουνού. Οι δεκαέξι αλλοδαποί (άντρες) εντοπίστηκαν την 23/09/24 από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σύμης κοντά στην Ι.Μ. Ρουκουνιώτη.

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ο 22χρονος διακινητής εντοπίστηκε στην περιοχή του Γιαλού και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού αναγνωρίστηκε από επιβαίνοντες του ταχύπλοου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.