Δυτική Όχθη: Δύο νεκροί σε επίθεση με αυτοκίνητο εναντίον πολιτών του Ισραήλ

Δυο Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους αργά το βράδυ χθες Τετάρτη σε «επίθεση με αυτοκίνητο» κοντά στη Νάμπλους, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Σε λακωνικό ανακοινωθέν τους, έκαναν λόγο για «επίθεση» που διαπράχθηκε «με αυτοκίνητο» σε έξοδο της Νάμπλους, κοντά σε ισραηλινό οικισμό. Όταν επικοινώνησε με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπός τους διευκρίνισε ότι στην επίθεση «σκοτώθηκαν δυο ισραηλινοί πολίτες», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα θύματα.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστεί ο δράστης της επίθεσης, με φόντο τον πόλεμο του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος είχε έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Κάπου 1.189 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Σε αντίποινα, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ ορκίστηκε να αφανίσει τη Χαμάς και στις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έκτοτε σκοτώθηκαν ως τώρα τουλάχιστον 36.100 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, στην εξουσία στον μικρό παραθαλάσσιο θύλακο από το 2007.

Σε ανακοίνωσή της συνταγμένη στα αραβικά, η Χαμάς εξήρε τις πρώτες πρωινές ώρες την επίθεση στη Νάμπλους, που κατ’ αυτήν είναι «η φυσική αντίδραση» των «ηρώων του λαού» στα «εγκλήματα του εχθρού».