Έκανε το break ο Ολυμπιακός – 88-84 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και προηγείται 0-1

Μεγάλη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες έδειξαν χαρακτήρα, νίκησαν με 89-84 τον Παναθηναϊκό AKTOR και πήραν το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Stoiximan Basket League.

Ο πρώτος αγώνας της πιθανότατα πιο… συμπυκνωμένης σειράς τελικών στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, βάφτηκε με ερυθρόλευκο χρώμα. Ο Ολυμπιακός νίκησε το βράδυ της Τετάρτης (5/6) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (89-84), έσπασε με το “καλησπέρα” την έδρα των πρωταθλητών Ευρώπης και έδωσε έναν ακόμη πιο άγριο χαρακτήρα στο φινάλε μίας επικής χρονιάς.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, είδε τον Νικόλα Μιλουτίνοβ σε εκπληκτική κατάσταση στο πρώτο μέρος και τους Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Παπανικολάου, Πετρούσεβ πανέτοιμους γι’ αυτό το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε το έξτρα κίνητρο, να νικήσει τον πρωταθλητή Ευρώπης στο σπίτι του, ήταν πληγωμένος από το Final Four στο Βερολίνο και ξέσπασε δείχνοντας τον χαρακτήρα του, τον χαρακτήρα μίας σπουδαίας ομάδας.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν (αποβλήθηκε στο 38′), από την άλλη, είχε τον Κέντρικ Ναν σε κακή βραδιά στο εκτελεστικό κομμάτι, δεν βρήκε σκορ στη ρακέτα, δεν μάτσαρε τα επίπεδα ενέργειας, συγκέντρωσης και αποφασιστικότητας των αντιπάλων της και πλέον θα έχει τέσσερις ευκαιρίες για τις τρεις νίκες που θα της δώσουν το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ο βαθμός δυσκολίας εκτοξεύθηκε, με το δεύτερο ματς να είναι προγραμματισμένο για το βράδυ της Παρασκευής (7/6) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αποτελέσματα και πρόγραμμα της σειράς
Game 1: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 84-89
Game 2: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 7/6 στις 21:30
Game 3: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 10/6 στις 21:15
Game 4: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 12/6 στις 21:15 (αν χρειαστεί)
Game 5: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 14/6 στις 21:15 (αν χρειαστεί)

Πηγή: sport24.gr