Εκτόξευση 10 βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε μια ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ανακοίνωσε ο στρατός της Σεούλ. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι εντόπισε την εκτόξευση «που πιθανολογείται ότι είναι περίπου 10 βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς», οι οποίοι εκτοξεύθηκαν σε ύδατα ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου, όπως ανέφερε.

Οι πύραυλοι πέταξαν περίπου 350 χιλιόμετρα (217 μίλια), δήλωσε το JCS, προσθέτοντας ότι αναλύει τις λεπτομέρειες μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία. Η εκτόξευση ήταν μια «πρόκληση που απειλεί σοβαρά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η ακτοφυλακή και το γραφείο του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας επιβεβαίωσαν επίσης την εκτόξευση και δήλωσαν ότι ελέγχουν για περισσότερες πληροφορίες.

Την Τετάρτη, η Πιονγκγιάνγκ έστειλε μπαλόνια γεμάτα σκουπίδια, χαρτί τουαλέτας και ύποπτα περιττώματα ζώων στον Νότο, με τον στρατό της Σεούλ να κατακεραυνώνει την Πιονγκγιάνγκ για τις ενέργειές της.