Ελεονώρα Μελέτη: “Τον αυθορμητισμό μου τον έχω πληρώσει, η αναγνωρισιμότητα είναι δίκοπο μαχαίρι”

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές, η Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Breakfast@Star, στο κανάλι που έγραψε τη δική της τηλεοπτική ιστορία επί σειρά ετών. Σε μια ευχάριστη κουβέντα με την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου, η Ελεονώρα απάντησε για όλα…

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για όλα αυτά που έχω δοκιμάσει στην τηλεόραση, δεν θα γυρίσω ποτέ την πλάτη μου σε κανέναν και σε τίποτα. Ακόμα και αυτοί που επιλέγουν να λένε ότι η Ελεονώρα είναι ένα τηλεοπτικό πρόσωπο και από πού και ως πού να πάει στην Ευρωβουλή, δεν θα γυρίσω την πλάτη μου στην τηλεοπτική ταυτότητα γιατί την έχω αγκαλιάσει και την αγαπώ. Δεν είμαι μόνο αυτό, είμαι και δημοσιογράφος, είμαι και μητέρα, έχω υπάρξει και καθηγήτρια γαλλικών, έχω πολλές ιδιότητες στο πέρασμα της ζωής. Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα οποία έχω ζήσει», τόνισε η Ελεονώρα Μελέτη και σημείωσε στη συνέχεια:

«Τον αυθορμητισμό μου τον έχω πληρώσει πάρα πολλές φορές, αλλά ήταν μέρος της ειλικρίνειάς μου γιατί το αυθόρμητο είναι αληθινό. Είναι ένα κομμάτι της αλήθειας μου. Δεν νιώθω ότι είμαι ένα τηλεοπτικό πρόσωπο που εμπλέκεται στην πολιτική. Νιώθω ότι είμαι μία δημοσιογράφος, η οποία έχει κάνει μια τηλεοπτική καριέρα αρκετά μεγάλη που ούτως ή άλλως είχε εμπλοκή στα κοινά. Θέλω αυτή την προσπάθεια να την μεταφέρω σε έναν πιο επίσημο φορέα και αν ο κόσμος με εμπιστευτεί να μπορέσουμε να κάνουμε διεκδικήσεις για μεταρρυθμίσεις. Η αναγνωρισιμότητά μου είναι δίκοπο μαχαίρι στο κομμάτι των ευρωεκλογών».

«Η ερώτηση που μου γίνεται από πολύ κόσμο «Το παιδί σου πού θα το αφήνεις;», είναι μια φυλετική ερώτηση», παρατήρησε η Ελεονώρα Μελέτη και εξήγησε: «Δεν θα την έκαναν ποτέ σε έναν άνδρα, συνήθως ρωτάνε μόνο τις γυναίκες. Ο άντρας θεωρείται αυτονόητο αν εκλεγεί ότι θα μπορεί να πηγαίνει στην Ευρωβουλή, ενώ η γυναίκα «στοχοποιείται» ως μια μητέρα που αφήνει το παιδί της. Εγώ θέλω το παιδί μου να έχει το πρότυπο μιας δυναμικής μητέρας που δεν θα επηρεάζεται από το τι θα πουν οι άλλοι και θέλω και η ίδια να είναι σε θέση να διεκδικεί τα όνειρά της».