Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας: Συναυλία – αφιέρωμα στο Ηρώδειο μαζί με πλειάδα καλλιτεχνών και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Ένα αιώνα ζωής συμπληρώνει ο μουσικοσυνθέτης και μαέστρος Μίμης Πλέσσας. Σε μια μυθική καριέρα που εκτείνεται σε επτά δεκαετίες, ο Μίμης Πλέσσας, πολυσχιδής συνθέτης, βιρτουόζος πιανίστας και μαέστρος, έχει συνθέσει μελωδίες και τραγούδια που άφησαν εποχή, μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, τζαζ, όπερα αλλά και κλασική μουσική.

Δημιουργός γενναιόδωρος και δοτικός, ανέδειξε πολλούς μεγάλους τραγουδιστές (Νάνα Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, Γιάννης Πουλόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Ρένα Κουμιώτη κ.ά.) και καθόρισε το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι με την πλούσια συμβολή του στη δισκογραφία, η οποία του οφείλει επίσης τον πιο εμπορικό ελληνικό δίσκο που κυκλοφόρησε ποτέ: ο Δρόμος, σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, έχει 4.000.000 πωλήσεις από το 1969.

Στον κινηματογράφο, τα τραγούδια του Πλέσσα, από τις Θαλασσιές τις χάντρες μέχρι το Βρέχει φωτιά στη στράτα μου, ταυτίστηκαν με τις πιο λαμπερές στιγμές του ελληνικού σινεμά και τραγουδιούνται ακόμα.

Έχοντας διανύσει μια καριέρα που μετρά επτά δεκαετίες πορείας στο ελληνικό πεντάγραμμο, που άφησε εποχή τη Δευτέρα 17 Ιουνίου το Ηρώδειο θα φιλοξενήσει τη συναυλία – αφιέρωμα στο σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη.

Θα τραγουδήσουν Τάσος Χριστογιαννόπουλος, η Βασιλική Καραγιάννη, ο Δημήτρης Μπάσης, η Σοφία Μανουσάκη, ο Σπύρος Σακκάς και Πέννυ Μπαλτατζή.

Τους καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν η ορχήστρα Μίμης Πλέσσας και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

 

Πηγή: ertnews.gr